60-årsfirande och julskyltning

Nu är julen igång på riktigt. Idag har jag varit på skyltsöndag, startskottet på julen. Tyvärr saknade jag julstämning nere på stan och detta trots alla tomtar och all julmusik överallt. Men jag jämför julskyltningen när jag var liten. Då var det alltid vinter på riktigt med snö, kyla och rörliga tomtar i Åhléns skyltfönter. I år fick jag nöja mig med tre tjejer som stod modell i Stadiums skyltfönster och en grupp julklädda ungdomar i skyltfönstret på CGC. Inte alls samma sak. Det var bättre förr.

Igår var det desto trevligare. Min svärfar fyllde 60 så vi var där när han bjöd på fest. Det var en jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Nu när jag vet att han är så bra festfixare hoppas jag att det blir fler såna här fester. Full pott, Lars!

Äntligen fredag!

Ännu en vecka är över och helgen är här. Härligt. Att leva i konstant mörker under veckorna gör att helgen blir oersättlig. Tänk att få vara ute i ljuset! Det är bara att hoppas på att det soliga vädret idag håller i sig.


Mamma ringde tidigare idag och frågade om jag ville komma hem och käka hos dem. Jag brukar inte vara den som tackar nej till "riktig" mat, som jag kallar mammas mat. Men jag är trött. Tackade nej. Istället blev det ett kort tur ut till Bergvik efter jobbet. Jag köpte lite julkort som jag ska skriva senare ikväll. Det är ju så tajt med tid i år, eftersom jag åker bort nästa vecka. Allt som jag vanligtvis gör i början av december och fram till lucia måste i år vara klart den 2 dec (!). Känner mig lite smått stressad...

Nu börjar det i alla fall ta sig med julstämningen här hemma. Jag har fått fram juldukar, julstjärnor och ljusstakar. Ljusstakarna är på plats i fönstren, men stjärnorna har jag inte mäktat med att sätta upp än. Det får bli i dagsljuset i morgon.  Nu ska jag ge mig upp och klättra i fönstret i vardagsrummet. Måste hitta en lösning för min julstjärna...


Träning ute = iskallt uppdrag

Det var ju slask tidigare under dagen och flera plusgrader när jag gav mig ut! Ändå var det glashalt ute när jag skulle vara duktig och ge mig ut på en joggingtur igår kväll. Inte ens världens skönaste välanvända gympadojor kunde göra något åt isunderlaget.




När jag ändå inte kunde springa ordentligt ringde jag mamma och kollade om hon hade några tips till mitt extra lilla fönster i köket. Jag behöver nämligen en lösning i gardinväg, eftersom mina julgardiner i andra fönstret inte matchar den svartgrå mönstrade gardin som just nu hänger i lilla fönstret...


Precis som vanligt. Mamma hade idéer (till och med ett förslag på enfärgad gardin). En ständig räddare i nöden, det är min mamma det. Alltid full av idéer och lösningar på allt.


Julgardinerna på plats

Med vintern (fortfarande) utanför husknuten har jag tagit chansen att sätta upp de nyinköpta julgardinerna från Hemtex. Sweet! Julstjärnor och ljusstakar nästa :)


Nu vänder det!

Satt på mötet med KGFs styrelse igår och bara njöt. Och allt var vår kassörs förtjänst. I alla fall just igår, eftersom hon var den som meddelade den goda nyheten om att föreningens ekonomi bara blir bättre och bättre. Det är väl ingen hemlighet att gymnastikföreningars storhetstid var innan alla gym kom. I alla fall inte när det gäller vuxenträning. Däremot är det många ideella föreningar som fortfarande klarar att hålla kvar medlemmar inom motion och aerobics.


Våra barngrupper är det däremot större tryck på än någonsin. Det är roligt. Vi får många fler förfrågningar och anmälningar än vi kan ta emot och då har vi ändå utvidgat verksamheten enormt senaste året.

Just det! Kanske ska säga att det är Karlstads Gymnastikförening jag pratar om! :)

Karlstads Gymnastikförening


Kulturkrock ute i skogen

Jag var på 30-årsfest i helgen. Hos en barndomskompis till min pojkvän. Festen hölls i en hembygdsgård inte långt från deras hus och det var kanonstämning från första stund. Däremot blev det tydligt att "de från bygden" höll sig för sig själva, medan vi "utifrån" hamnade i en egen liten grupp. Lite av en kulturkrock. Vi har uppenbarligen olika sätt att festa och dricka på. En mycket intressant insikt, som både jag och pojkvännen kom fram till.


Vad konstigt egentligen. Jag är den typen av person som tycker att det är kul och spännande att träffa nya människor, men flera på festen verkade mer intresserade av att umgås "inom gruppen". De verkade inte ett dugg intresserade av att släppa in någon av oss andra. Tråkigt.


Men det var en trevlig kväll ändå. Det fanns ju gott om trevligt folk att prata med, otroligt goda tårtor, skön musik och nattmat i form av korv och bröd innan sängen hägrade.


Blev så julinspirerad

Kunde inte låta bli att bläddra tillbaka och titta på kort från förra julen. Vad fin min gran var förra året! Hoppas den hållt sig lika vacker till i år, att inga plastbarr ramlat av eller så ;)


Årets första snö har kommit!

Vid lunchtid idag kom årets första snö. Vi satt vid ett uppdukat långbord på jobbet och hade gemensam lunch och möte. Då ropade någon till att det snöade. Och det gjorde det verkligen, vräkte ner utomhus och lade sig snabbt som en vitt tunnt täcke över hela marken. Mysigt. 

För egen del är det inte en dag för tidigt med snö. Det förstärker bara den julkänsla som börjar nästla sig in. Överallt är det julsaker, julsånger och julens röda färg. Men för att det ska bli en riktig jul krävs snö, tycker jag och det var dåligt med den varan förra året. Därför hoppas jag extra mycket på det i år. En riktig jul är en vit jul och inget annat.

Jag vet att folk redan har börjat köpa julklappar och det känns fortfarande för tidigt, men så hörde jag på radion i morse. Det är ju för sjutton mindre än 5 veckor kvar!!! Vart tog hösten vägen??? Det är inte alls för tidigt för att börja tänka på julklappar, och alla andra verkar ha fattat det utom jag... Även Johan är ute i god tid. Hämtade ett "mystiskt" paket med okänt innehåll som ska vara min julklapp. Och jag som är så uschligt nyfiken av mig... Det blir några jobbiga veckor framöver innan jag får reda på vad som för tillfället ligger gömt i mitt ena sängbord...  


Tacka vet jag webbenkäter!

Efter ett par veckors frenetiskt ringande fick äntligen (?) Sifo tag i mig och ville fråga om mina tv- och internetvanor med fokus på SVT. Visst tyckte jag. Vad gör man inte för att bidra till utveckling av landets public service, eller rättare sagt karläggning av om svenska folket ser på SVT.

Det jag inte visste var att jag skulle sitta i telefon och lyssna när någon läste frågor och alla instruktioner innantill i 20 minuter... Hjälp vad trött jag blev i huvudet! Hade jag vetat att det skulle ta så lång tid hade jag förmodligen aldrig svarat i telefonen.


Frågorna i sig tycker jag var helt ok. Det märktes ju att jag sällan tittar på annat än nyheter och sport på svt. Och att jag framför allt har sett sportsändningar svt.se senaste halvåret (läs OS i Peking). Svt Play gick varm när svenskarna var i farten i Kina. Men i och med att allt som sades/lästes i andra änden blev de där 20 minuterarna extremt långa. Rösten blev till slut en malande enformig stämma längre och längre bort.

Lite synd att telefonintervjuer ska vara så omfattande. Då är det nog bättre att man skickar ut en enkät via post. Eller varför inte skicka ut en webbenkät via mail? Smidigare om undersökningen är lång. Kan rekommendera Twos webbenkät ;). Nu fick jag det sagt också... hehe.


Något att fundera över!


Resebloggen uppdaterad!

Jag har precis uppdaterat min reseblogg Webbcopy på resande fot. Har insett att jag kan vara ett kontrollfreak när det gäller att ta reda på fakta, information och liknande när jag ska ut och resa. Sitter helt maniskt och surfar runt på olika reseforum och läser allt jag kommer över om Kap Verde just nu. Det är jättespännande, för jag vet inte så mycket om landet jag ska till. Om exakt 2 veckor har jag landat i värmen, förhoppningsvis slängt varma jeans och strumpor på hotellet och sippar på en god paraplydrink i Santa Maria på ön Sal.

Ska inte skriva för mycket om detta, för jag vill inte fresta någon i onödan. Den som vill veta mer kan läsa om mina tankar inför resan på resebloggen.



Nu ska jag fortsätta surfa på Kap Verde. Hittade en som inte var lika positiv till stället som alla andra...

Härlig hockeykväll med Marknadsföreningen

Även om många av stolarna stod tomma i Löfbergs Lila Arena igår kväll när FBK mötte Timrå hade jag och min kollega Anna en trevlig kväll. Först var det mingel och mat på Plaza, innan det bar av ut till arenan. Vi konstaterade efteråt att det inte varit en typisk hockeykväll. En typisk hockeykväll innehåller inget stort smakfullt buffébord med god sill som får en drömma sig tillbaka till midsommar och semester. En typisk hockeykväll innehåller inte trevligt mingel med branschfolk. Däremot avslutas alltid en typisk hockeykväll med bilproblem. Och det var precis vad som hände.


En snäll pojkvän hade lovat att hämta mig och Anna vid hockeyn, men trots att jag har en fil. kand. i kommunikation pratade vi förbi varandra. Resultatet blev många fler minuter ute i kvällskylan, många extra svängar med bilen på smågator i härlig blandning med sms och telefonsamtal. Men hem kom vi i alla fall till slut.


Ska väl säga att FBK vann över Timrå med 2-0 som pricken över i.


Få ut aggressioner med jogging

Visst är det alltid bra att få ut aggressioner på ett sätt. Så länge ingen skadas, det vill säga... Jag har de senaste två åren lärt mig att jag får ut mina aggressioner genom en joggingrunda. Det funkar varje gång. Dessutom tackar min kropp och tar emot extra hårda träningen plus att jag får frisk luft. Kan nästan inte bli bättre. Eller?

Bästa vore väl i och för sig om jag slapp bli så arg att jag kan springa hur länge som helst. Tänk om det bara kom naturligt ändå. Men icke.

Idag var jag arg på min hyresvärd. Hade ett samtal med honom om fönsterhandtag som var lösa i mitt sovrum, en trasig fläkt i köket och en planka som är borta (gör att vi inte kan köra in med bilen på gården utan att skrapa i underredet). Under samtalet kände jag mer och mer hopplösheten växa. Han hade så dumma kommentarer på allt och det kändes som om han trodde jag hade haft sönder alla mina grejer själv. Och det har jag då rakt inte. Jag tycker jag har fått stå ut med mycket utan att klaga ett ljud. Helrenovering av utsidan på huset i nästan 10 veckor, jag säger inget mer...

Nej, då är det skönt att få ut lite aggressioner. Gå ut och springa, rensa hjärnan och köra slut på kroppen. Håller hårt på mitt motto just nu: "Det ordnar sig alltid" och det kommer det här också göra.

Vardagsrummet börjar ta form

Först saknade jag en riktig tv-bänk. När jag äntligen hittade en dröjde det nästan 2 månader innan jag fick den, eftersom de glömt höra av sig från Mio om att den kommit. Sedan köpte jag nya gardiner, eftersom de gamla var för korta. Nu har jag äntligen bestämt vad jag vill att vardagsrummet ska gå i för färger och lila är en av dem. Därför var jag bara tvungen att köpa kudden nedan när vi var på Maxi och handlade igår. Idag har jag tagit ännu ett steg till att få ett färdigt vardagsrum. Hittade en jätteskön matta i olika bruna nyanser på EM möbler. Självklart fanns inte just den jag ville ha inne just nu, men inom ett par veckor ska den komma in lovade de. Det ser jag fram emot :).


Blöt helg, men fin shopping

Besöket på Lisebergs julmarknad blev i år en blöt historia. Det regnade konstant från att vi kom dit till att vi åkte till hotellet. Lite tråkigt, men julstämningen förstördes inte speciellt mycket för det. Överallt spelades det julmusik, luktade jul och smakade jul (vi köpte nämligen brända mandlar som vi gick och tröstade oss med i duggregnet).

Inte så julbetonad men ack så god var maten från Burger King som vi glufsade i oss så fort vi kom in på Liseberg. Det är inte lätt att äta ordentligt när man åker från Karlstad vid 3 på eftermiddagen och vill komma fram till Göteborg så fort som möjligt. Då är snabbmat en räddning. Sen gick resten av "maten" (varm choklad, brända mandlar och marsipan) i julens tecken. Gäller ju att ta seden dit man kommer... Hehe.

Igår blev det i alla fall lite shopping. Och självklart kan jag aldrig komma hem från Göteborg utan att ha köpt något klädesplagg. En snygg blus från H&M i lila. Kommer passa perfekt att ha till både jobb och fest, allt beror på vad den kombineras med.


Vilken struktur passar bäst?

Just nu sitter jag på jobbet och arbetar med innehåll till two.se. Det är alltid en balansgång att skriva för webben. Dels vill jag attrahera eventuella besökare som kommer till webbplatsen, dels vill jag att texten ska följa sökmotorernas regler så att mina sidor kommer så högt upp som möjligt i internets sökmotorer. Det är inte alltid en självklar utstakad väg. Istället är det nästan aldrig något självklart svar på den frågan.


Jag har även en del strukturarbete att fundera över. En del av webbplatsen har svårt att behålla sina besökare mer än en sida. Det är inte bra. Jag vill ju att de ska stanna så länge som möjligt på webbplatsen, och läsa så många sidor som möjligt. Då duger det inte att de hittar sidan i sökmotorerna, jag kräver mer av mig och webbplatsen än så.


En sak jag är riktigt nöjd med är i alla fall den referensstartsidan vi gjorde för någon vecka sen. Vilket lyft. Andreas design var klockren. Det är alltid roligt att se att vi lyckas genomföra förändringar på vår webbplats. Jag vet att de flesta har ett pressat schema och många kundprojekt.

Ny startsida för våra referenser på two.se

Julen väntar på Liseberg

Även om det känns för tidigt att börja prata om jul och julklappar är det just i julens tecken som helgens aktivitet handlar om. Vi ska på den årliga resan till julmarknaden på Liseberg. Kommer inte ihåg hur många år vi varit där, men det är en riktigt trevlig tradition. Köpa glögg, rostade mandlar, pappas årliga marsipangris (varje år smyger vi iväg och varje år låtsas han bli lika förvånad) etc. Tradition helt enkelt.

Skönt att lyxa till det också och bo på hotell. Hotellfrukost är bland den bästa lyx som finns, enligt min mening. Stort utbud av allt du kan tänka dig vilja ha till frukost. Du behöver inte plocka fram det själv, du slipper skära upp 10 sorters bröd, du behöver inte skära grönsaker och göra i ordning fruktfat, du behöver inte stå vid spisen och göra i ordning ägg på alla möjliga vis etc. Ser verkligen fram emot att få lyxa till det lite.

Vem hade kunnat tro...

Första tanken är: vad gör jag här? Andra tanken är: varför inte? Spontana infall har alltid varit min grej så varför inte testa detta också? För det är just hur jag ser detta, som ett test. Test på engagemang, intresse, innehåll och ett test om det här med bloggande är något för mig.

Spontana infall har jag fått hela mitt liv, vilket har resulterat i ganska intressanta sidospår på vägen. Ett liknande infall som detta är när jag fick för mig att skapa ett forum för att berätta om mina resor samt visa bilder. Det resulterade i MySpace-sidan "Webbcopy på resande fot". Där finns en miniblogg om hur tankarna går kring mina resor, så det här med bloggande är inte helt nytt för mig. Ska verkligen bli intressant att se hur denna blogg tar form. 

RSS 2.0