Släktens små prinsessor

Som tidigare påpekat och utlovat kommer här fler bilder från helgens dubbeldop i Kila kyrka. Saga och Millie är släktens senaste små godingar. Självklart med tvärstolta föräldrar.

Grattis än en gång till de små prinsessorna!


Designa din egen t-shirt!

Nu kan alla leka klädesdesigner och låta kreativiteten flöda. Testa du med :)


Dop i dubbel bemärkelse

Måste ju självklart berätta om det fina dubbeldopet jag var på i helgen. Tyvärr har jag ju, trots min roll som "hovfotograf", glömt sladden till kameran hemma hos föräldrarna medan kameran är hemma hos mig...

För ett tag sen berättade jag ju om den fina inbjudan jag fått till dubbeldopet av mina små kusinbarn, Saga och Millie. I helgen gick det av stapeln i strålande solsken och sommarvärme. Härligt. Extra roligt var det eftersom båda barnen är mina kusinbarn. Deras mamma respektive pappa är mina kusiner. Hängde ni med? :)

I väntan på bilder från dopet visar jag här istället den fina blanka svarta kjol jag hade på mig i lördags i kontrast till mina nordiskt kritvita ben... Kjolen var snygg i alla fall. Haha.

PS. No worries, fler bilder kommer. Framför allt på huvudpersonerna denna dag.

Kommunicera internt!

Det är oerhört viktigt med en bra internkommunikation inom en organisation. Kanske inget nytt för oss som läst media på universitetet. Men det är viktigt att vi underhåller och kontinuerligt följer upp vår interna kommunikation, för att vara säkra på att den fungerar och är så effektiv som vi önskar att den var.

Kom att tänka på nätverkslunchen med Informatörsnätverket i Värmland jag var på i fredags. Där sa Nina Engdahl att "framgångsrika företag och organisationer är också framgångsrika med sin internkommunikation". Min reaktion var då "det är en förklaring till den framgångsrika resa Two har gjort senaste åren". Vi har alltid varit noggranna med teambuilding, att alla ska vara med på tåget, kontinuerliga infomöten under trevliga omständigheter, ett levande intranät etc.

Och jag tror att en del av orsaken ligger just där. Att känna sig delaktig i den process som pågår runt omkring en, kunna vara med och påverka, utvärdera och tycka till. Jätteviktigt, tycker jag.


Kanonkul tjejkväll!

Fasen vad kul vi hade i lördags, jag och Lina. En riktig tjejkväll med mycket snack, skvaller, gott vin och självklart avslutade vi med flaggan i topp på Blue Moon. Vi hade verkligen en jättekul kväll, men det brukar vi ju i och för sig alltid ha. Men nu var det så länge sen bara hon och jag gjorde nåt så det var extra roligt.

Det får inte dröja så länge till nästa gång, Lina!

OBS. Bilden är från Annas inflyttningsfest i höstas.

"Cut to the chase"

... och det var precis vad min frisör gjorde. Jag försökte precis som vanligt få lugg, men som vanligt skakade hon på huvudet och meddelade att det inte skulle hända den här gången heller. "Om du inte vill arbeta med den varje morgon, för det kommer du få göra", sa hon.  Glömmet! Usch så jobbigt, då blir jag ju av med dyrbar sovtid. Nej tack.

Vårstädning i skogarderoben

Jag älskar att rensa! Igår åkte alla vinterskängor och stövlar upp på vinden (eller kasserades) och ner kom istället "gamla godingar från förr" - sommarskorna. Hittade massor av skor jag inte använder så ofta som utslitna favoriter som nästan inte längre håller ihop. Tror nog att det finns plats för ytterligare inköp inför sommaren... :)

Skönt miljöombyte

Vi har haft en underbart skön helg och behövligt miljöombyte hos svärmor i Årjäng. Den röda tråden genom hela helgen var sol, grillning och mysigt sällskap. Precis vad vi behövde.

Började med en tur ut till stugan, som är ligger med förstklassig utsikt ner mot sjön. Stugan har svärmors man byggt helt själv, en riktigt händig karl. Senaste projektet är ett utedass. Vi fikade och grillade korv. Tänk att korv är så otroligt mycket godare när man äter den såhär "nära naturen". Går ju inte ens att jämföra med annars...

Självklart var svärmors lilla ögonsten Rocky med ut till stugan. Snällare och tystare hund får man leta efter. Ett riktigt litet charmtroll är vad han är.

Såg även en hel del vårtecken i Årjäng. Vitsippor vad ett av dem, raggare ett annat. Under en promenad igår såg jag på en skylt att de även har stadsvandring i stan. Intressant att pilen pekar in mot skogen... Det kanske är stadsvandring á la Årjäng, vad vet jag.


Snacka om miljömedvetet samhälle...

Stadsvandring a la Årjäng...


Bli instruktör inom KGF!

Skulle du eller någon i din omgivning vilja bli instruktör inom barngympa, vattengympa, motionsgympa eller aerobics? Karlstads Gymnastikförening är störst i Värmland och söker nu instruktörer inför hösten. Senaste året har föreningen vuxit sig så stor att vi nu behöver nya friska fläktar inom de flesta delarna av föreningen.

Självklart ingår utbildning, handledare och en rejäl introduktion i föreningen. Intresserad? Läs mer på www.karlstadgf.se eller kontakta oss på [email protected].

Våren bjuder in till promenad

Solen och våren har återvänt efter den kyliga och snöfull vintern. Med gympapjuxen på och dunkande musik i öronen tog jag mig en tur kring Lambergstjärn igår kväll. Trots den relativt sena timmen (19.30) sken solen fortfarande och värmde både kropp och själ. Oj oj oj, vad djupt det lät... Strunt samma, skönt var det i alla fall.


H&M är värdefullt varumärke

Nej, det är inget påhitt från mig. Trots att jag med jämna mellanrum köper ett och annat plagg därifrån... H&M är Europas mest värdefulla varumärke inom detaljhandel. (Källa: Dagens Media)

Ett av mina personliga favoritplagg just nu är den lila blusen nedan. Mycket bra köp från H&M.

Glad Påsk!

Påskhelg och fint väder. Det kunde inte ha blivit mer perfekt. För att inte tala om mammas goda påskbord fullt av sill, lax, ägg (årets första och sista), potatissallad och fruktfat. Och en rejält kladdig kladdkaka med grädde och jordgubbar till efterrätt. Sweet!

Firande av Karlstads guldhjältar

Firandet av SM-guldet i hockey fortsatte idag på Stora torget. Lika härlig stämning som för 3 år sen. Jag, Anna och Johan var nere och trängdes i mängden. Seriöst, alla flaggor borde bannlysas. De är ta mig f-n med på var och varannat kort jag har tagit. Grrrr... Men annars stod vi ganska bra bland alla 15 000 åskådare som tagit sig ner till torget för att fira hjältarna.

Det kändes dock lite speciellt denna gång, i alla fall för oss som hängt med ett tag. Jörgen Jönsson har nu spelat sin sista hockeymatch och kommer i höst börja "livet efter hockeyn". Han höll ett fint tal och tackade fansen för allt stöd genom åren. Som halvskåning är jag stolt över en spelare som Jörgen Jönsson. Han är verkligen en trotjänare inom klubben. Jag hoppas de tänker hissa upp hans tröja i LLA till hösten. Jag nämnde hans meritlista i gårdagens inlägg om FBKs SM-guld. En evig plats i LLA är en självklarhet tycker jag.


Guldet har återvänt!

Äntligen är det klart! Färjestad har vunnit sitt 8:e SM-guld och guldet är tillbaka i Karlstad! HV71 fick aldrig riktigt chansen i finalserien och resultatet blev 4-1 i matcher. Härligt! Dessutom gjorde en av Sveriges genom tidernas bästa hockeyspelare sin sista match. Jörgen Jönsson har 5 SM-guld, ett par OS guld och lika många VM-guld i bagaget. Otroligt. Tillsammans med sin evige kedjepolare Peter Nordström hade han en stor del i FBKs vinst.

Stort grattis till FBK! Och tack Victoria för förstklassiga rapporter från LLA under matchen. I morgon blir det firande på torget!!!!! 

Utmana Stefan Holm & ha chans att vinna iPhone

Mellan 18 och 25? Då kan man bli kompis med Stefan Holm på Facebook och få chans att tävla mot honom i ekonomi och vinna coola prylar från Apple. Det är nystartade Handelshögskolan vid Karlstads universitet som kör kampanjen på internet. Ett typiskt exempel på off page marketing som det så fint heter på webbspråk. Det vill säga att man marknadsför sig utanför sin egen webbplats. Ett lysande sätt att arbeta med varumärkesbyggande på ett annorlunda och roligt sätt.

Vilken otur att jag är 25+ och urdålig på ekonomi... Men slipsen han har på bilderna på webben har jag i alla fall varit med och valt ut. Jag jobbar nämlgien på webbyrån (Two) som står bakom internetkampanjen. Det räcker för mig :)


Finns en surkärring i oss alla...



Lappen var borta morgonen efter när jag skulle gå till jobbet. Någon som tog åt sig... BRA.

Shopping är bra för själen

Shopping är bra för själen tycker jag, men kanske inte alltid lika bra för plånboken... Men vem tänker på plånboken... Jag och Ulrika gjorde en söndagssväng till Bergvik köpcenter igår. Köpte lite tråkiga måsten som strumpor. Vad är det egentligen med dagens kvalitet på strumpor??? Jag tycker de går sönder för ingenting. Förr köpte jag väldigt sällan nya, men nu tycker jag att jag aldrig har några hela strumpor. Det var bättre förr...

Jag köpte mig även en ny keps, eftersom min förra försvann i somras. Inne på Stadium är mössor och vantar ersatta med kepsar och badkläder. Härligt. Hittade även en matchande inredningsdetalj till badrummet på Hemtex. Grönt är skönt.

Tre röda rosor

En liten överraskning från min kära pojkvän stod på bordet när jag kom hem igår... Så fina!


Heja FBK!

Karlstad har fått hockeyfeber. I alla fall i Löfbergs Lila Arena en helt vanlig fredagkväll. Eller kanske inte HELT vanlig fredag... Det var första hemmamatchen i SM-finalserien. Karlstadlaget FBK möter HV71 och självklart var stämningen på topp i arenan. Själv hade jag turen att få vara där. Vilken stämning!

Självklart blev det vinst för hemmalaget med 4-1, så stämningen bara växte under kvällens gång. Nu är det bara att hoppas på SM-guld inom en vecka. Då kommer det bli rejält firande på Stora torget i Karlstad i påsk. I'll be there!

En liten ris dock till Löfbergs Lila Arena. Kaffet är livsfarligt varmt. Trots att jag hade mjölk i mitt kaffe dröjde det nästan halva tredje perioden innan jag kunde dricka det. Och barerna på övre etage. Alldeles för små. Går man på toa när pausen börjar och är borta 5 min är det kört och lång kö för att ta sig in i baren. Hur är det tänkt??? Jag vill faktiskt kunna gå på toa OCH få mig en öl i baren under SAMMA paus...


Årets första riktiga vårdag!

Första riktiga vårdagen, äntligen! Jag lunchade med en kompis på Vero och märkte på vägen tillbaka til jobbet att min vinterjacka kändes extremt för varm. Solen sken och solbrillorna åkte på. Härlig känsla.

På väg hem från jobbet kände jag att en hemmakväll verkligen inte lockade (inte för att det ofta gör det), så jag ringde hem och föreslog Johan att vi skulle åka och handla på Maxi. Varför sitta inne och uggla när man kan vara ute i fina vädret??? Ser jag ingen mening med. Att åka och handla är alltid en erfarenhet, man kommer sällan hem med enbart det som stod på inköpslistan och denna gång var inget undantag. Affärer är väldigt bra på att skylta för att få oss att köpa mer. Attans...

Avslutade dagen med en toppenskön joggingrunda. Var riktigt varmt trots den sena timmen på dagen. Solnedgången speglade sig i Lambergstjärns vatten och sjönk sedan ner bakom husen. Musiken dånade i öronen och jag kom hem helt slutkörd. Perfekt för en första vårdag :)

April, april...

Den stora skämtardagen är över. Pjuh! Jag klarade mig i år. Däremot kändes det som ett skämt när FBK förlorade med 4-1 mot HV71 i första SM-finalmatchen igår kväll...

Annars skämtades det fullt och friskt överallt hela dagen. Favoritskämtet (hockeyfantast som jag är) hittade jag på nwt.se. De meddelade att FBKs tränare avgår med omedelbar verkan "mitt under det brinnande slutspelet" (citat från nwt.se). Flera profiler inom klubben var med på reportaget och agerade utmärkta skådespelare.

Tummen upp, NWT!

Nya kläder. Jippi!

Har beställt lite kläder från Ellos för att utöka sommargarderoben.


RSS 2.0