Jobb, jobb, jobb...

Hela veckan har präglats av en enda sak: En nästintill omöjlig deadline i ett kundprojekt. Det känns som om jag inte gjort annat än jobbat, både på jobbet och hemma. Operan igår har varit enda kvällen på hela veckan som jag inte jobbat.

Så jag börjar bli trött, inte helt återhämtad från min sjukvecka förra veckan. Tur att det är fredag i morgon... Behöver vila och tänka på nåt annat ett tag. Och vad är bättre än att slå klackarna i taket och satsa på lite partaj i helgen?! Det ska i alla fall jag göra. Det har jag förtjänat (tycker i alla fall jag. haha).

*gäsp*

Cirkusopera gjorde mig barn på nytt

Jag kände mig som ett litet barn på nytt. Tro det eller ej... Extremt välbalanserad lindansare, akrobat som gjorde konster med ett rep 10 m ovanför marken, jonglör som såg ut att ha bollarna fastklistrade på händer och huvud samt skön operamusik i bakgrunden. Det är cirkusopera. En flashback från min barndom blandades med mina upplevelser från operans värld som vuxen. Riktigt häftig upplevelse.


Det började med att vi fick gå in sceningången på Värmlandsoperan. Så jag skulle kunna säga att jag har stått på Värmlands operascen nummer ett (haha). Inte alla som har fått vara med om det. Den dryga timmen som följde satt jag och förundrades över den skicklighet som ligger bakom blandningen av cirkus och opera. För mig är opera något som absolut inte passar barn, men när man distraheras av lindansare, akrobater, ballonger och liknande insåg jag den smarta baktanken med hela konceptet. Att få barn att introduceras till en av vuxenvärldens kanske mest strikta och speciella kulturform. Så otroligt smart!


Jag var supernöjd och skrattade ett x antal gånger under föreställningen. Den mysiga och brytande avslutningen var gräddan på moset. En gigantisk ballong slängdes ut i publiken, till alla barns (och vissa vuxnas) förtjusning. Utanför mötte jag Ulrika, som bjöd med mig på detta annorlunda event. Hon hade en helt annan upplevelse av föreställningen. "Jag har en enda fobi... mot ballonger!" Stackaren hade suttit på spänn på gränsen till att ställa sig upp och gå ut under hela föreställningen. Bra initiativ och engagemang, Ulla! Och stor eloge att du orkade sitta kvar och se föreställningen.

Cirkusopera vid Värmlandsoperan

Gamla godingar från förr

I helgen, när jag var hemma hos mina föräldrar, var mamma i rensartagen. "Vi ska inte ha en massa skit som ligger", tyckte hon. I detta fall visade det sig att en del av "skiten" var mina saker som legat kvar i gamla skrivbordslådor, skor jag inte sett på minst 10 år och annat rappel.

MEN... Allt var inte bara skit, vilket jag hade hoppats på. Lättare att slänga sakerna om det bara är skräp. Men aj så jag bedrog mig. Kom hem med en ICA-kasse full med grejer som jag förmodligen aldrig kommer att ha nytta av... 

Anyway. Min rensning gav faktiskt en del fynd också. Jag hittade nämligen två par sommaskor jag inte använt på typ 10 år (!). Och bäst av allt: de är helt rätt modemässigt!!! Komiskt faktiskt att jag skulle hitta dem samma dag som jag klagat på att jag inte har några sommarskor kvar efter förra årets hårdrensning... Mina gamla hederliga skor passade dessutom fortfarande. Finemang! Nu behöver jag inte köpa riktigt lika många nya skor till sommaren ;). Haha.

Skorna nedan köpte jag till skolavslutningen i 9:an. Använda en enda gång.


Skidor på tv höjde sjukveckan i soffan

Senaste veckan har varit ganska innehållslös. Jag har legat i soffan framför tv:n hela veckan med feber och förkylning. Inget att rekommendera. Det positiva är dock, för en sportfåne som mig, skidskytte-VM och skid-VM. I love it!

Jag har sett massor av skidor hela veckan. Bland annat såg jag när Helena Jonsson tog brons i skidskytte, efter att ha tagit guld tidigare i veckan. Kul att bredden börjar visa sig för det svenska landslaget inom skidskytte. De pratade om på tv att hon påminner en hel del om skidskyttelegenden Magdalena Forsberg. Ingen dålig jämförelse...

Men höjdpunkten var ändå i förmiddags när såg herrarnas skiathlon i skid-VM. Den ständiga fyran Anders Södergren lyckades äntligen knipa ett silver. Den som väntar på nåt gott... Jättekul för honom tycker jag, som vid många tillfällen suttit med andan i halsen och sett hur han dragit iväg i skidspåren för att sedan falla tillbaka i en spurt och sluta fyra. Fy f-n vad tråkigt det måste vara. Jag skullle bli skitförbannad. Och där har vi orsaken till att jag aldrig skulle ha kunnat bli nåt inom någon sport. Det... och mitt dåvarande avsky mot allt vad egen träning hette...

Nu är skidskytte-VM över och så är även min tid hemma i soffan.

Onödiga påhopp inte proffsigt

Jag jobbar på ett webbföretag och försöker hålla mig uppdaterad på vad som händer inom mediabranschen. Dagens Media är en källa jag brukar snegla på och idag upptäckte jag en artikel med rubriken "Alla medieslag tar stryk just nu" (dagensmedia.se). Den handlar om att konjunkturen plus ledigheten under januari har gjort att annonsförsäljningen på internet har minskat så drastiskt.

Det intressanta kommer först i slutet av artikeln när jag läser kommentarerna till artikeln. Det är väl både för och emot bland de första kommentarerna. En person, Bosse, skriver ett lite längre inlägg och verkligen ifrågasätter han auktoritet, eftersom han (enl. tjejen som skriver kommentar till Bosses kommentar) "en riktig lantis, född långt från huvudstaden". Hon tycker att han ska sluta att lägga sig i sånt han inte förstår. Han är ju född på landet och jag frågar mig. WHAT'S HER PROBLEM???!!!

Så bara för att man inte är född i huvudstaden har man ingen rätt till åsikter. Man har dessutom fel och ingen aning vad man pratar om... Det ställer jag mig verkligen frågande till. Onödigt påhopp på ett öppet forum som Dagens Media. Har hon personliga issues mot Bosse, eller är hon så korkad och nedlåtande som hon låter? I så fall är det bara att beklaga hennes snedvridna brist på verklighetsuppfattning. Brist på respekt är var det är! Såna uttalanden tycker inte jag är professionellt bemötande.

"Vi på landet" har full respekt för våra konkurrenter och värdesätter inte dem utifrån vart i landet de jobbar. Det handlar om ett generellt proffsigt och respektfull bemötande. Vi behöver inte slänga skit på varandra, våra höga resultat och utmärkelser som ex. Superföretag två år i rad talar för sig själva... :) Men jag tycker det är synd när någon så tydligt visar  prov på respektlös, kränkande och nedlåtande inställning gentemot en branschkollega. Det är såna som "Ylva" som ger stockholmare dåligt rykte. Tråkigt.


Härlig helg i Trysil

Helgen i Trysil var verkligen toppen. Vilka backar! Vilken mat! Vilket sällskap! Och vilket väder! Vi kunde inte haft det bättre (möjligtvis liiite närmare till backarna och högfjällscentret). Resan upp i fredags kväll var händelserik med en hel del interna skämt och spratt, självklart med "tjejbussen" i centrum... Vi stötte på några älgar utmed vägen och hade extrema problem att hita stugan. Vaddå tydlig skyltning inne på stugområdet...??? Något som norrmännen tydligen inte tror på.

Maten var toppen och alla hjälptes åt hela helgen. På kvällarna njöt vi av värmen i stugan med trerätters, god dryck, spel och bara softande i soffan. Passar perfekt efter hård dag i backen. Viktoria var superwoman i köket på lördagen, bossade och var med överallt för att se till att Communications middag blev precis som hon tänkt sig. Utmärkt jobbat!

Jag och Louise åkte inte med gänget som gick in för "ju fortare desto bättre". Vi ville njuta av skidåkningen och tog oss så fort och smidigt vi kunde till solsidan av Trysilberget. Där spenderade vi dagen i solen, backen och på afterskin (som vi kombinerade med sen lunch = effektivitet). På väg tillbaka till stugan på eftermiddagen fick vi känna på hur extremt jobbigt det är att gå i utmed längdspår i slalompjäxor... Inget att rekommendera.




Vi drar till fjällen...

... fest hela kvällen...

Nu är det nedräkning på riktigt. Om ca en timme drar hela Two till Trysil för en helg med god mat, skidåkning, afterski och massor av skoj. Nu får norrmännen se upp i backen :)


Precis som jag skrivit tidigare är det inte jag som är på bilden.

Informatörsdagen 2009

"80-talister sägs vara egoistiska, är rakt på sak, saknar ödmjukhet och börjar alltid meningar med ordet jag". Det sa Anders Parment i sin föreläsning om 80-talisternas intåg på arbetsmarknaden (och ja, det var som att han pratade direkt om mig...). Han var en av fem föreläsare på årets informatörsdag vid Karlstads universitet i tisdags. Jag och drygt 300 andra yrkesverksamma samt studenter var på plats för föreläsningar, mässa och mingel.


Årets informatörsdag var riktigt bra, underhållande och lärorik. Vissa år har föreläsarna varit sådär, men i år var det verkligen klockrent. Dragplåstret var ingen mindre än fd ordföranden i FN:s generalförsamling och fd utrikesminister Jan Eliasson. Jag hade höga förväntningar på hans föreläsning om medling, och han levde verkligen upp till dem. Han menade att man "alltid ska eftersträva en win-win-situation" oavsett vad det gäller och att "ett bra ordförråd är a och o". (Attan, då måste jag alltså sluta köra med svordomar så fort det är nåt...). "Hela livet är en förhandling", sa han. Både privat och inom jobbet. Så sant som det är sagt.


En bok jag faktiskt ska leta upp i bokhandeln är Elaine Bergqvists retorikbok. Hennes föreläsning bjöd på ett antal skratt när hon visade vad mycket signaler vi sänder ut med ordval, dialekt och intonation. Utan att vi vet om det. Hjälp!  Hon bjöd verkligen på sig själv för att exemplifiera sin poäng. Priceless :)


Personligt designade örhängen

Jag älskar mina nya örhängen! Beställde dem av en kollegas dotter, som tycker om att pyssla med just detta. Hon är jätteduktig. Allt jag behövde göra var att välja färg på pärlan och så levererades örhängena igår, helt enligt egen design. Det är imponerande vad dagens ungdom engagerar sig. Själv kan jag inte komma ihåg att jag hade ett så stort intresse för något som denna driftiga tjej har.

Kan ju säga att hon inte direkt hade svårt att få folk på mitt jobb att köpa... Nej, vi gav henne fullt upp med våra beställningar. Jag är så nöjd med mina örhängen att jag beställde ett par till i lite annan design.


San Francisco forever

Läste i NWT:s helgbilaga härom dagen om San Francisco och det var som att förflyttas ett och ett halvt år tillbaka. Augusti 2007 - då var jag och Lina i San Francisco, en av världens häftigaste städer och en av mina favoritplatser i världen. Vi gjorde allt man "bör" göra när man besöker S.F. första gången. Vi tog en promenad i hippiekvarteren nere i Heights, vi såg de välkända "trams" (för oss svenskar också kallade spårvagnar), testade det som ska vara en av världens godaste fudge, cyklade över Golden Gate-bron och fick en historielektion ute på Alcatraz.


Här vi på väg ut från S.F:s hamn med sikte på Alcatraz.

Efter den resan har San Francisco fått en speciell plats i mitt hjärta och hamnat på listan över ställen jag gärna skulle vilja åka tillbaka till någon dag.

Det är med ett fånigt flin och en igenkännande nick jag läser skildringen av besöket på Alcatraz i NWT. Skönt att höra någon som tänkte samma som jag, fascinerades över det mytomspunna fängelset och funderade över om någon fånge verkligen lyckades fly därifrån. Tänk att man kan bli så glad av att läsa en artikel i NWT...


Träna för bara 600 :-

Vill bara slå ett slag för kvalitativ träning till låga priser. För bara 600 :- får du träna så mycket du vill fram till augusti. Träningsutbudet är stort och det finns något för alla åldrar. Jag har personligen testat flera pass och varit tränare i barngrupp, för att nu ha tagit över ansvaret som PR-ansvarig och sekreterare inom föreningen.

Vi hade annonser i lokalpress för ett par helger sen. Vi är förmodligen det billigaste träningsalternativet i stan. Inte illa. Jag tycker inte att det ska behöva kosta flera tusen för att träna och därför vill jag främja ideell verksamhet. Läs mer om möjligheten att träna för bara 600:- på KGF


Ingen löpning i snön

Det är härligt med all snö som kommit. Men för mig som brukar träna utomhus är det svårare. Jag är inte så vågad (eller dumdristig) att jag ger mig ut och joggar när snön döljer de livsfarliga isfläckarna i min väg. Känner inte direkt för att ramla och bryta benen... Jag blir lika förvånad och förfärad varje gång jag möter en löpare. Bara väntar på att höra någon ramla bakom mig när han eller hon sprungit förbi. Usch, vad obehagligt. Så just nu vilar mina välanvända, hederliga och sköna gympadojor på skohyllan hemma. Själv får jag hitta på andra sätt att träna...


Idag var jag inte direkt sugen på att träna, så det räckte en promenad kring Lambergstjärn med Anna och Diezel. Dessutom skottade jag fram två bilar och skrapade bort isen som satt som berg.

Årets första semla!

Nu har tiden för semlor dragit igång. Äntligen. Tiden då vi frossar i dessa stora, florsockerdränkta bakverk, fullt med mandelmassa och grädde. Den mättar vilken hungrande sockermage som helst. Min med andra ord. Mums!


Yes, please!

Dessa skor tackar inte mina fötter nej till i sommar...


Vantar från Bergen

Igår kväll landade ett litet födelesedagskort i min brevlåda. Det har rest över berg och dalar för att komma hit, ända från mina kompisar i Bergen. Inuti väntade en liten överraskning i form av ett par vantar, perfekt för kalla händer som arbetar vid ett tangentbord hela dagarna. Dessutom kan det ibland kännas riktigt kyligt på kontoret, så vantarna kommer verkligen i rätt tid. Så nu slipper mina kollegor känna mina iskalla händer i nacken när jag ska demonstrera hur kall jag är om händerna. De kommer bli jätteglada :)

Och ska jag gå ut är det bara att trä över den lösa överdelen av vanten och vips har jag ett par fullt dugliga tumvantar för utomhusbruk. Perfekt!


Stort tack, Emma och Johanna! Precis vad jag behövde på jobbet.

   


Skärpning, ni slarviga hundägare!

Jag tycker om hundar. Ta bara svärfars störtcharmiga golden som nästan välter en när man kommer in genom dörren, svärmors lilla Rocky som utan förvarning hoppar upp i knät, Katrins busiga Soia eller Annas Diezel som är den största  morsgris jag någonsin träffat.


Men jag tycker verkligen inte om slarviga hundägare! De som aldrig plockar upp efter sina hundar ute i naturen. Hur tänker man då??? "Jag skiter i det", förmodligen och bokstavligen... Men jag tycker det är otroligt dålig stil. Skulle ni strunta i att plocka upp om det gällde barn?! Tror jag nog inte, men jag kan ju ha fel...


Det finns inget äckligare när man på sommaren går på gräsmattor och andra grönytor. Plötsligt byts idyllen ut mot en mer illaluktande, som förföljer en resten av dagen.


Skärpning, alla slarviga hundägare! Kan ni inte ta hand om ALLT som har med er hund att göra ska ni inte ha hund.


(Haha. Jag låter som en sån där sur tant som skriver insändare i tidningen...)


Mysfilm bra slut på helgen

Måste bara få slå ett slag för romantiska komedier. Jag brukar tycka att det egentligen rena sömnpillret, men igår passade det perfekt. En supermysig film med störtskön Cameron Diaz, rolig Kate Winslet, ovanligt normal och allvarlig Jack Black och en mysig och klumpigt charmig Jude Law.

Perfekt slut på helgen. Rekommenderas!


Födelsedagsfest!

I lördags firade jag min födelsedag med stort partaj. Dagen till ära hade jag (som vanligt) bakat tårta. Knäckflarnstårtan gjorde sån succé på jobbet tidigare i veckan, att jag gjorde en repris. Och den gick hem även denna gång. Själv var jag extremt trött på tårta efter allt firande sedan förra lördagen, så jag höll mig till dricka och snacks istället.

Det är alltid kul att ha fest för det blir sån blandning med folk. Från brorsan, som känt mig längst av alla på festen, till de senaste tillskotten från jobbet. Det var kompisar från universitetet, personer jag lärt känna genom andra kompisar och folk jag aldrig träffat förut. Härlig blandning :)

Tack allihop för en toppenkväll! Hoppas ni hade lika kul som jag.



 


RSS 2.0