Regnig julmarknad nr 2

Vad är det med jag och julmarknader egentligen??? För några veckor sen var vi i Göteborg på Lisebergs julmarknad, idag var jag och Helle på Alsters julmarknad. Gemensamt för dessa två? REGN. Mysigt och stämningsfullt på alla sätt och vis med den hederliga herrgårdsmiljön och juldekorationer i massor, men jag börjar bli trött på att vädret försöker förstöra min julstämning så fort jag går på julmarknad. Idag öste det stundtals ner...

Men vi hade kul ändå :). Så kul att vi valde en promenad fram och tillbaka på 45 min enkel väg. Hurtiga som få :)


bilden kommer från karlstad.se


Vaccinerad och öm

Då var det gjort. En snabb visit inne på vårdcentralen i Skoghall, lite skojande med mysiga Röda Korset-tanter, stick i armen och färdigt. Hur smidigt som helst.

Nuläge: öm i armen runtom nålsticket. Stel i armen och har svårt att lyfta den rakt upp.


God morgon

På väg till jobbet i morse såg jag för första gången på länge blå himmel (!). Och genast blir jag på gott humör. Till skillnad från tidigare i veckan när jag vaknade av att regnet piskade på sovrumsfönstret… Det var en god start på dagen idag med andra ord.

 

Med fina vädret kommer direkt ny energi och välbefinnande. Trots att mina ben är lite ömma efter joggingrundan igår. Hur skönt som helst att pressa kroppen till bra musik i öronen, inte lika roligt när man ska gå till jobbet dagen därpå och träningsvärken redan börjar göra sig påmind. Men då känns det att jag har tränat i alla fall :).


Förstklassig lunch

Jag är fortfarande proppmätt efter lunchen för flera timmar sen (!). Jag och Vicky tog oss en kort promenad runt Inre hamn och åt lunch på fina 3 kök, kålpudding med potatismos och lingon. Mums! Och som om inte det var nog, kladdkaka till kaffet. Tror inte det kan bli bättre än så :)

Sen en skön promenad tillbaka i solen. Hur skön lunch som helst.


Grupptryck

Jag erkänner, jag är svag för grupptryck. Ibland. Har (precis som vanligt) varit lite motsträvig sånt som alla andra hoppar på utan att tveka. Det passar min karaktär. Att vara lite svår och motsträvig :)

Men nu så. Idag tröttnade Anna på min motsträvighet och uttryckte en mycket tydlig önskan (krävde) att jag skulle skaffa Spotify: "Fixa Spotify nu". Så nu är det gjort. Jag föll för grupptrycket (och längtan efter lite variation i mitt musikspelande). Jag erkänner: I'm a spotifyer!!


"Vem är hjälten?"

Just nu kör Radiotjänst en tack-kampanj till alla som betalar tv-licensen, "Vem är hjälten?". Jag vet det självklara svaret :) Se tackfilmen.


Leksaksshopping

Vi går mot jul, efter julmarknaden på Liseberg förra helgen börjar detta faktum att sjunka in på riktigt. Igår var jag och mamma och tittade på leksaker till alla mina kusinbarn. Bra ursäkt att få vara lite nostalgisk i leksaksaffärer. Vissa saker har verkligen förändrats sen jag var liten (förutom det växande utbudet). Barbie-dockorna är mycket med stylade än förr, dockorna än mer lika riktiga bebisar, Lego har figurer som ser ut som Star Wars etc.

Men det finns också de leksaker som ser ut precis som de alltid gjort. My Little Pony. Skönt att se att inte ALLT förändrats :). Gosedjuren är också lika söta som alltid. Det är fortfarande lika svårt att motså små söta mjuka djur...


Äntligen!

De fanns aldrig i rätt storlek, oavsett vart jag gick eller sökte. Nu är de beställda. Totalt olikt min vanliga stil. Jippi!!


Mysigt

Fika på stan efter jobbet, sedan iväg till Maxi och Bergvik för att fylla på matförrådet. Avslutade kvällen i soffan med en kycklingsallad och ”Transformers 2”. Mysig kväll.

 

Idag ska jag hem till föräldrarna och fira namnsdag; min, mammas och Theréses. Det blir också mysigt.


Ingen jul utan choklad!

Lagom till jul ska Marabou byta ut en pralin i Aladdin-asken. Därför går just nu en kampanj under namnet "Rädda din favoritpralin". Som det chokladmonster jag är har jag självklart redan varit inne och röstat :). Gör det du med, www.raddajulen.nu


God morgon

Jag möttes av värsta regnskuren när jag kom ut genom dörren på väg till jobbet i morse. Halvvägs slutade det så tvärt att jag knappt hängde med. En timme senare kom solen. Konstigt väder...


Regn, regn, regn... och shopping

På vägen ner till Göteborg hade vi full snöyra. Precis innan vi kom fram övergick det i regn. Sen blev det aldrig bättre... Regn, regn, regn, precis som i fjol. Årets besök på Lisebergs julmarknad. Men vi tröstade oss som vanligt med att försöka köpa oss till lite julmys. Brända mandlar, blåbärsglögg, mini donuts, julklappar och annat smått och gott. Självklart blev det även pappas årliga julklapp. Men man blir less på vädret. Efter ett par timmar ville jag bara tillbaka till hotellet och få en kopp kaffe.

På lördagen var vädret bättre, eller vad vet jag som var inne största delen av dagen. Shopping! Sweet :). Jag tycker bäst om när affärerna precis öppnas och det inte är överfullt med stressade människor inne i Nordstan. Senare på dagen går det knappast att vistas där. Och inte blir det bättre av Jimmy Choo-premiär på H&M eller Peter Jöback som signerar sin nya skiva...

Men jag är nöjd med inköpen jag ändå fick till. Lite kläder såklart, julklapp till den lilla solstrålen nere i Lidköping och lite inredningsprylar till hemmet.


Sveriges bästa sajt 2009 är...

www.omvård.se (Presenterades vid Internetworlds Topp 100-event)

Snart mot Göteborg

Väskan är packad, mössa och vantar nedlagda, plånboken laddad, kameran glömd hemma (den är så dålig ändå…) och varma stövlar på. Om några timmar drar hela familjen till Göteborg och Lisebergs julmarknad. Traditioner är till för att följas.

 

Förra året regnade julkänslan bort alldeles för fort när vi gick där, så jag hoppas på bättre lycka denna gång. Julmarknaden blir varje år ett startskott på jul för oss. Att gå omkring i mörkret och se alla fina ljus, höra julmusiken ur högtalarna, smutta på hemmagjord glögg, och döva hungern med att vräka i sig ett halvkilo brända mandlar. Hur mysigt som helst.

 

Längtar redan!


Ikea en snöig onsdagskväll

Enorma snöflingor vräkte ner på oss när vi äntligen kom ut från IKEA 20.15 igår. Jag, Madde och Ulrika hade varit där sedan ca. 17.30. Vi var helt slut, men oerhört nöjda över våra inköp till KGFs kansli och lite smått till våra egna stugor. Men ärligt, att gå där så länge tar slut på all energi.

Och inte blir det bättre av att vi hamnade bakom en rikig långkörare som inte kunde förstå varför hans varor blev dyrare än den lista han hade inifrån varuhuset. Däför att du förutom de större grejerna köpt en massa småskit också!!!!!!! Hur svårt kan det vara? Stackars killen i kassan säger jag bara.

Eftersom vi hade så stor bil parkerade jag gladeligen på familjeplatserna. Vi skulle ju handla lika mycket som en hel familj... Haha.

Tack Pia för supporten vid kansliet när vi hade glömt nycklarna!


Ibland får rubriksättarna till det där lilla extra

Bonde söker fru, Ensam mamma söker. Jag (och säkert många fler) har undrat: Vad kommer härnäst??? Nu vet vi. Stad söker gran. Färsk nyhet från www.nwt.se: "Karlstad kommun söker gran".

Nog för att kreativiteten flödat kring vad som kommer härnäst. Men jag ger mig. Oväntat resultat. Inte trodde jag att en STAD skulle bli näst ut. Undra hur man nobbar en gran??? "Tyvärr. Jag ser ingen framtid för oss. Du barrar för mycket. Stick!"


Fika på Rörstrand

Ett besök på Rörstrand är ett måste när vi är i Lidköping. Jag rekommenderar att ta en kopp kaffe på kaféet i samma byggnad.
rörstrand

Ljus i tillvaron!

Var ute på lunchen en sväng idag med Lotta och Anette. Kunde inte låta bli att springa omkring i inredningsaffärer och njuta av alla mysiga pinaler som finns denna tid på året. Det slutade med tre jättefina ljuslyktor från Confetti. Perfekt för mitt hörnbord i vardagsrummet.


WHY?!

Hur kan man förstöra ett kulturarv bara för att man som politiker vill sätta sin prägel på en stad? Fråga politikerna som sitter i gymnasinämnden i Karlstad. De har valt att totalförstöra en anrik aula i en anrik skola mitt i stan. Min fråga är: hur tänkte de då???

Debatten har varit lång och hetsig, men nu är beslutet taget (vf.se). Protester från allmänhet, personal och elever räckte tydligen inte för att mjuka upp politikens hårda ego.

Christer Alnebratt, ordförande i gymnasinämnden säger:"De mer sentimentala skälen att bevara aulan förstår jag däremot inte. Det här blir snarare en återgång till hur det såg ut ursprungligen." Just det, på 1800-talet hade de 2000-talets moderna teknik och inredning...

Politikerna menar också att de lyssnat och tagit till sig av synpunkterna som kommit in, men ärligt när gjorde politiker det senast??? Kommentarerna till artikeln på vf.se är intressanta. Folk på höga poster går in och hårt kritiserar beslutet, det pratas om politikernas översittarsätt och brist på förståelse för kulturarvet som Tingvallagymnasiets aula besitter.

Jag säger bara en sak: ge politikerna all skit de förtjänar! Som före detta elev vid vackra Tingvallagymnasiet
tycker jag detta är bland det dummaste politikerna i gymnasinämnden gjort.


bild från www.kulturarvvarmland.se


När man inte orkar anstränga sig

Enkelt och gott. Det är Findus-mixer finns i flera sorter. Jag har själv erfarenhet Fransk fiskgratäng, Lasagne och Chili con carne. Mums!


Spökhelg

Halloween och Allhelgona i helgen. Med andra ord en andlig helg på många plan. Hemma hos mamma och pappa var stämningen spöklig värre :)


RSS 2.0