Susan's Got Talent

Storbritanniens "älskling nummer ett" just nu heter Susan Boyle. Hon är kanske den mest oväntade överraskningen i årets upplaga av Britain's Got Talent och efter sitt första framträdande i programmet har hon blivit en välkänd röst över hela världen.

Även om hon nyss blev tvåa i tävlingen verkar hon ändå vara nummer ett i mångas ögon. Ett levande bevis på att man ska akta sig för att ha förutfattade meningar om någon...


Smart brickdesign

Fick en Höganäs-bricka av mamma och pappa idag. De kallas Pick Up-brickor och är bland det smartaste jag har sett, framför allt är det perfekt för mig som är oerhört klumpig till naturen. Ingen risk att jag vinglar med koppen här inte!


I love London!

Vilken toppenhelg vi haft, jag och brorsan. Äntligen fick jag komma tillbaka till London och nu älskar jag stan ännu mer. Det var en perfekt helg med slappa promenader i parker, sightseeing, shopping och musikal. Och SOLIGT. Otroligt men sant. Mer bilder från resan hittas på min reseblogg.

Skönt att sova gott på semestern

Inte för att man spenderar mycket tid på hotellrummet, men jag tycker i alla fall om att lyxa till det lite ibland och skippa lågbudgethotell. Som tur var höll brorsan med. Därför bodde vi på The Cumberland mitt i centrum vid Oxford Street och Speaker's corners.

Förutom min egen säng hemma hade detta hotell den skönaste säng jag sovit i. Det ligger dessutom precis vid Londons största shoppinggata, så läget är kanon :)

En ny sida av Australien

Min kompis Ulrika hade med sig "Australia" med sig igår, så vi hade en mysig videokväll. Och jag måste erkänna att, trots storstjärnor som Nicole Kidman och Hugh Jackman, var den riktiga berättelsen en vacker hyllning av Australiens urinvånare. Aboriginerna. Jag lärde mig mer under filmen dryga 2 h än jag gjorde under hela skoltiden, där detta speciella och intressanta befolkning knappt nämndes.

För den som gillar att bara titta på Hugh Jackman funkar filmen också alldeles utmärkt :)


Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Vi hade kvällen planerad, jag och Ulrika: en tur med stavarna runt Lambergstjärn och sedan en mysig tjejmiddag hos Anna med soppa och hembakat bröd. Det blev inte riktigt så...

Egentligen borde vi anat oråd redan på väg ner till Lambergstjärn, då Ulrikas stavar pajade och inte gick att laga. Som tur var är folk dåliga på att plocka upp efter sina hundar, så de trasiga stavarna åkte rakt ner i skiten... Mina däremot höll jag hårt i. Köpta på Maxi-rea, funkar klockrent i alla väder.

Vi struntade i turen runt tjärnet och gick direkt hem till Anna. Där möttes vi av en låst dörr och en tom lägenhet. Ett par sms senare och irriterande minuter utanför på en bänk resulterade i att vi kunde glömma den mysiga tjejmiddagen. Miss i kommunikationen och Anna var kvar ute på sin kolonilott. Snacka om att vi var i upplösningstillstånd.

I ren utmattning (och för att köpa oss lite tid för att komma på vad vi skulle äta) blev det en rask promenad runt Lambergstjärn i alla fall. Självklart vände och vred vi på situationen, som mer och mer kantades av irritation och utmattning p.g.a. ökande hunger.

Svaret blev Konsum med mottot "så lite tillagning som möjligt". Ett tips jag lärt mig sedan tidigare är att inte handla när man är hungrig. Tjena... Så sant som det är sagt. Vi hittade till en början ingenting vi ville ha och när vi kom på det höll vi på att leta ihjäl oss efter lite vaniljsås till hallon- och björnbärspajen vi skulle ha. Måste ju trösta oss med nåt...

Efter mycket om och men fick vi till slut vår mat och först då började vi känna oss som folk igen. Man kan väl lugnt konstatera att det inte alltid blir som man tänkt sig... Men vi var nöjda till slut i alla fall.


Känt ansikte i NWT

Ett känt ansikte i dagens NWT. Lina och hennes söta hundar var med i stort reportage eftersom Lina har gått vidare till SM i freestyle med en av sina hundar. Kul! Grattis, Lina!

Hundsport överlag kommer för det mesta i skymundan för att lämna plats till fotboll, hockey, innebandy och friidrott. Därför tycker jag det är extra kul att de skriver om hundsport. Främja månfald inom sporten! Skriv även om gymnastik och ideell verskamhet ;)

Bilden är hämtad från nwt.se. Läs även hela NWT:s reportage om Lina


Våga påverka!

Investera i din tid, inte i en massa dyra PR-konsulter. Den som bedriver lobbying gör oftast tvärtom. För de flesta av oss som läst media innebär lobbyverksamhet att rika människor har lättare att påverka politiken än oss "vanliga". En förenklad version kan man tycka, men till stor del ack så sann.

På lunchen med Informatörsnätverket i Värmland i fredags fick vi en föreläsning med Johannes Hylander. Oerhört intressant. Jag kan inte så mycket om lobbying, men förknippar det i många fall som något negativt. Just främst för att alla inte har råd att påverka, utan "det är bara de med pengar" som har råd att anlita lobbyister.

Under föreläsningen insåg jag att det faktiskt är möjligt för vem som helst, med rätt engagemang, att göra sin röst hörd. Utan att det kostar skjortan. Tipset lyder: PR-handbok.

Kanoninsats i årets Vår Ruset

Vår Ruset i Karlstad gick precis som jag hade planerat. Med andra ord, vi stod och tittade på när andra ansträngde sig till sitter yttersta i den snirkliga banan som lagts upp. Jag och Anna stod utmed banan som stöd till våra kära kollegor som "sprang", vissa mer än andra... Ida sprang på en imponerande tid, Anette och Lotta tog det lite lugnare men var lättare att fotografera.

Annars var det ganska många kända ansikten som sprang förbi. Min kompis Ulrika var en av dem, där hon svischade förbi på lätta steg. Jag saknade dock dina stavar, Ulrika! Du hade ju lovat solbrillor, keps och stavar...

Jag tycker nog att vi på "rätt sida" av randiga bandet hade det bäst. Anna, jag och Vikky G bara stod och njöt av att se andra anstränga sig. Det räcker med den promenad vi fick till och från Herrhagen (med mina goda chokladkakor som färdkost...). Inte lätt att ta sig fram dock. Vikky G uttryckte sig bäst när hon sa att hon inte kom fram på grund av "allt kvinnofôlk" som var i vägen". Fint sagt!


Ny kylig favorit

Fick impuls att fixa en glass till eftermiddagsfikat idag. Anna och jag drog i väg med beställningar från fler kyligt inställda kollegor. Nu har jag en ny favorit som innehåller ALLT: MAGNUM TEMPTATION (choklad, mandel, kola och vanilj). Den liggen i en urlyxig box så redan innan första biten är tagen är förväntningarna skyhöga.

Mitt motto är och har alltid varit: Choklad skojar man inte om. Och det håller jag fast vid. Så jag menar det när jag säger att denna är min nya favoritglass i år.


Annorlunda banbeskrivning

Ikväll genomförs Vår Ruset (särskrivningen gör ont men är enl. original...) här i stan. Flera jag känner är hurtiga nog att, till skillnad från mig, tänker ta sig runt den fem kilometer långa banan. Jag tänkte dock stödja mina kompisar med min närvaro utmed banan. För det behövde jag en karta över banan och gick in på Vårrusets webbplats och möttes av följande underbara beskrivningar:


"Vår Ruset löps i de centrala delarna av Karlstad med Klarälven som en trogen ledsagare under större delen av loppet"


"I slutet av den andra kilometern svänger vi med den västra älvfåran och synar förstås Sandgrundsudden som på ett finessrikt sätt delar Klarälven i två grenar."


"En av Karlstads mest kända byggnader och en institution i stadens nöjesliv. Många är de svenskar som slagit en "sula på parketten" där." (Blue Moon Bar)


Är det inte vackert?! Och så annorlunda. Istället för en enkel bildkarta fick jag en lektion i Karlstads historia, geografi. Snacka om oväntat! (Ska tillägga att jag att jag till slut hittade en kartbild över banan på ifgota.se)


Går Sverige vidare?

Första semifinalen i Eurovision Song Contest 2009 ikväll. Och himmel vad det spekuleras mycket på radion idag. Ska Sveriges bidrag med Malena Ernman gå vidare???? Många som tycker och tänker i alla fall. Jag tycker låten är annorlunda och därför vore det roligt om det gick bra. Rejäl lungkapacitet har hon i alla fall... Imponerande.

Själv kommer jag inte sitta dedikerat och titta, men lite intresserad är jag ju så tv:n får stå på medan jag jobbar på datorn, för jag tar jobbet med mig hem idag... Skönt med lite bakgrundsmusik när man jobbar :)



Laddar inför London

Om 2 veckor är jag med brorsan i London. Ska bli kanonkul. Har inte varit där sen hösten 2000, så det är verkligen på tiden. Hösten jag bodde i Brighton var vi i London flera gånger, sedan dess har jag alltid velat åka tillbaka men det har liksom aldrig blivit av. Till slut gjorde jag slag i saken. För att hitta inspiration och ladda inför resan har jag plockat fram lite gamla böcker och guider över stan. Klart att jag även var tvungen att plocka fram mitt album med bilderna från resan och drömma mig tillbaka...

Det jag kommer ihåg av London är att stan var oerhört mysig trots att det är en storstad. Vi satt och käkade smörgåslunch i Regent's Park och jag kommer ihåg fascinationen över att det var så tyst och fridfullt, trots att parken ligger mitt i smeten. Jag tycker ju även om gamla byggnader så London är ju rena guldgruvan.

Ska nog gotta mig lite mer i mitt album tror jag... Skakar på huvudet när jag ser mig själv nästan 10 år yngre. Har inte åldrats en dag, om jag får säga det själv...

Sveriges bästa studentstad!

Karlstad har blivit utsedd till Sveriges bästa studentstad 2009-2010. Kul! Utnämningen kommer från SFS (Sveriges Förenade Studentkårer). Lyckos alla KAU-studenter som igår fick vara med på ett hejdundrande tårtkalas uppe på universitetet. Avundsjuk? Moi? Kanske lite...

Runtom i stan var flera statyer smyckade med specialgjorda studentmössor för att fira utmärkelsen. Coolt. "Sola i Karlsta" passade faktiskt riktigt bra i sin. Den borde hon ha jämt.


Bilden är hämtad från www.karlstad.se

Imponeras av ideellt arbetande

Jag kan inte låta bli att imponeras av de som jobbar flera timmar i veckan inom ideell verksamhet. Och nej, jag tänker inte på mig själv. Punktinsatser är nog bäst beskrivning på vad jag gör. Efter varje styrelsemöte är det mycket att fixa, men sen varierar timmarna från vecka till vecka.


Nej, de jag vill lyfta fram är dessa outtröttliga personer som vecka efter vecka fyller sin fritid med att arbeta för att andra ska kunna träna och må bra. En gymnastikförening som KGF (Karlstads Gymnastikförening) skulle inte överleva utan sina eldsjälar.


Tack alla ni för allt värdefullt arbete ni lägger ner! Jag blir imponerad.


Lunch på Koriander = mums

Kan rekommendera lunchen på Koriander. Lite dyrare, visst, men ack så god. Jag och Lina var där igår och käkade lax respektive ceasarsallad. Supergott!


Min reseblogg är uppdaterad!

Gå in på min reseblogg Webbcopy på resande fot.

Tjejmiddag

Ibland är det mysigt att få träffas en liten skara tjejer och käka gott tillsammans, skvallra och bara ha det gott mitt i veckan utan anledning. Jag, Ulrika och Anna gör just detta. Ses hemma hos varandra med jämna mellanrum och turas om att laga mat.

Idag var det min tur och jag "briljerade" (om jag får säga det själv) med ett nytt recept som jag gjort om till vegetariskt, kycklingfilé med risoni. Jättegott! Rekommenderas. Ibland är direktreklam inte av ondo... Till efterrätt och kaffe blev blev det mina nybakade chocolate chip cookies. Mums! Nyttigt var det också. Kan inte bli bättre.

Älska choklad!

Hittade ett recept på chokladkakor jag bara var tvungen att testa. Och: nej, jag har inte blivit huslig. Tro inte nåt sånt, detta är endast ett av mina spontana infall... Det är ju choklad... Chocolate chip cookies för att vara exakt. Yummie!


Lunch och matlåda från Ikea

En tripp till Ikea. Kan söndagen bli bättre? Inte för mig. Johan skulle ha lite saker och självklart var jag snäll och "bara följde med". Sure... Älskar att gå på Ikea och få inspiration för nästa inredningsprojekt i hemmet. Och är självklart expert (tyvärr) när det gäller att köpa sånt jag inte behöver.

Ikea är bra på sånt. Att få oss att köpa det där extra vi egentligen inte behöver. "Det är ju så billigt" och helt plötsligt står man där med storpack servetter, värmeljus och allt vad det är. Attans, jag skulle ju inte ha nåt.

Idag klarade jag mig verkligen lindrigt undan. Vi käkade lunch och sen fick jag med mig en ny matlåda (nej, ingen mat i!). Som sagt, jag kom lindrigt undan.

Kan rekommendera laxfiléen med potatis och äppleglace.

Läckra bakverk

Sol, grillat och supergoda bakverk. Var hemma hos mina föräldrar idag och lapade lite sol på deras uteplats. Och fick självklart lite mat på köpet. Mums! Efterrätten var kanon. Petit-choux med jordgubbar. Kan rekommenderas!

Het valborg

"Vintern rasat ut bland våra fjällar..." Ja, nu ska vintern vara över och sommaren på intåg. I alla fall om jag ska tro det kören sjöng på valborgsfirandet i Skoghallsparken igår kväll. Min kompis Ulrika jobbar för kommunen och var hjärna och hjärta bakom arrangemanget, så självklart ville vi vara med och stötta henne. Jag, Johan, Anna och Diezel var på plats.

Det gick hett till på flera håll med eldshow, majbrasa och värmande musik från scenen. Inte visste jag att det fanns så många heta skämt som kunde relateras till just värme och eld. Roligast var när kvällens konferencier instruerade folk hur de skulle akta sig för majbrasan. Man skulle tydligen akta sig för "svedda skinkor" och "rökta skinkor". Underbart ordval. Gissa om vi skrattade...


RSS 2.0