Vinnare av Allsvenskan 2009 blir...

ADIDAS!!! De sponsrar både IFK Göteborg och AIK som gör upp om guldet i år. Hahaha.


bild från dagensmedia.se

Mmm, nyponsoppa

Fick av någon "konstig" anledning sug efter nyponsoppa på väg till jobbet i morse. Tänk varm nyponsoppa med en (eller två) klickar vaniljglass i. Yummie!

 

Pärlan klarade sin första besiktning

Min lilla blå pärla klarade idag sin första besiktning. Det känns inte alls länge sen jag köpte henne, men det var hösten 2006. Högst trovärdiga källor från bilbesiktningen i Karlstad meddelar: Med beröm godkänd och inte alls sliten löd kommentaren från besiktaren. Min fina bil "de växer upp så fort.." :)


Gäsp

Idag är jag trött. Varför? Bra fråga. Det är väl bara en sån dag antar jag. Åt en jättegod och rejäl lunch idag (spödbakad fisk med kokt potatis och remouladsås från Barbros Brygga). Som en extra ”treat” blev det en liten bit kladdkaka och grädde till efterrätt.

Sen kom smällen. Matkoma för hela slanten slog ner som en blixt från klar himmel. Vad sjutton hände?! Eftermiddagen har gått åt till att försöka motverka detta med alldeles för många koppar kaffe, men har det hjälpt? Inte värst mycket. Fortsätter gäspa som om det gällde livet.

*Gäsp*

Inte gör mörkret utanför fönstret det hela bättre. Ska chocka kroppen direkt efter jobbet med en rejäl träningsrunda, så får vi se om jag inte vaknar då :)


Vad hände med hederlig husmanskost?

Fler godbitar på www.tjuvtittat.se


Ibland går tiden lite väl fort

Jag har inte ens kommit så långt att jag börjat leta efter ny vinterjacka. Då dimper en smygtitt av vårens H&M-katalog ner i brevlådan. Det är en konstig värld vi lever i... Inte undra på att vi blir stressade. Julsakerna plockas fram i affärerna redan i oktober och du ska bestämma sommargarderoben i november. Vart är vi på väg...


Kaffe i solen

En skön höstdag som denna är det svårt att sitta inne och jobba. Kaffe ute på bryggan i solväggen blev en skön avrundning på lunchen :)


Stavgång för trötta axlar

Det är jag och Ulrika... och pensionärerna :). Men vi är stolta över det!!! Vår kära stavgång som gör under för våra trötta, stela axlar och nacke. Känner mig som värsta klyschiga hälsoterapeuten när jag prisar denna typ av träningsform. Men den gör faktiskt under för oss kontorsråttor som sitter stilla hela dagarna.

Igår drog vi en sväng på stan för lite födelsedagsinköp och glasögonprovning. Sen var det hem och byta om för en timme med stavgång, tjejsnack och jagande av änder nere vid Lambergstjärn. I duggregn. Hur skönt som helst. Framför allt duschen efteråt. Himmelsk...


Lite mer höst och vinter

Nu har jag gjort det igen. Tröttnat på min egen design och gjort om toppen på bloggen. Lite mer höst, lite mer äpplen (tyckte de passade in med tanke på min äppelkaksfrossa denna höst), lite mer vinter (då i form av bild från härliga Trysil från i vintras och en förhoppning om att kommande vinter blir lika fin som föregående).

Big eyes!

Vaddå stora ögon... Visst för att jag nån gång hört att jag har stora ögon, men detta ser ju inte riktigt hälsosamt ut eller...


Varva ner med kvällspromenad

Vägen är fullbelamrad med sprakande gula löv som yr omkring så fort en vindpust drar förbi. Gatan är helt öde (förutom Johan som försöker förstöra när jag fotar), det är tyst, lugnt och mörkt. Så otroligt skönt att ta en liten kvällspromenad och varva ner med frisk luft.

Nu ska det snart bli skönt att krypa ner i sängen och sova.


Soffmani

Soffan vill ha en ny soffa :). Igår var vi på EM Möbler och kollade in utbudet, granskade färgprover som vi försökte matcha mot min matta (också köpt på EM Möbler).

Johan frågar:"Ska du verkligen lägga pengar på det nu om du kanske ändå flyttar snart?".
Mitt mogna svar: "Men jag vill väl inte vänta in en flytt, jag vill ha ny soffa NU!"



Fest med nya kläder

Partaj i helgen. Jag öppnade garderoben på lördag förmiddag och hittade... Ingenting. Vilken klassiker. Vad gör man åt saken? Ringer mamma och frågar om hon vill hänga med en kort sväng till Bergvik :). Resultatet? Grå festtunika från Lindex. Till detta tog jag svarta leggings, höga stövlar och smycken jag köpte i Skottland.


Håll kontakten!

"Vi får höras och ses någon dag". Klassisk replik när man springer på en kompis eller gammal bekant på stan. Men hur ofta blir det av??? I de flesta fall inte alls. Tyvärr. Igår gjorde jag och Lina något åt saken. Jag skickade ut en spontan lunchinbjudan på stan i onsdags. Lina hade inget inplanerat och vips var det bestämt.

Det behöver inte vara svårare än så, eller hur?? Men någon måste ta det där första steget som ibland kan vara sååå svårt att ta.

Vi hade en jättetrevlig lunch på Fontana di Trevi. Tack Lina, det får vi verkligen göra om snart. Viktigt att hålla kontakten :)

Foto från vår USA-resa 2007


Här vill jag vara!

Jag vill ut och resa. Sol, värme och lata dagar. Yummie! Någon som vill med??? :)


Jag tycker gärna till

Jag älskar att bestämma. Ingen överraskning kanske, men jag tycker verkligen om att diskutera ett ämne som berör för att sedan komma fram till lösningar och nya tankegångar av olika slag. Det är därför jag engagerar mig inom ideell verksamhet, tidigare som ledare nu som styrelseledamot i Karlstads Gymnastikförening.

Mina kära medmänniskor i styrelsen tycker säkert att jag ibland blir lite jobbig som kräver en massa och tar upp till diskussion, oavsett område. Men jag förespråkar rak kommunikation. Sån är jag, säger vad jag tycker. Men kanske inte alltid så smidig...

Fr.o.m. 2010 går Värmlands Gymnastikförbund ihop med GF Mälardalen, vilket innebär en del omflyttningar på både styrelseposter och i kommittéer. Det tycker jag låter intressant :). Barnkommittén ligger mig varmast om hjärtat, som gammal barnledare. Skulle gärna ta en plats där och få vara med och vidareutveckla regionens barngymnastik.


Julen är här????

Julen kommer tidigt på IKEA, men seriöst... Redan??? Usch. Försökte att inte titta på de växande högarna av julgranskulor, ljusslingor och plastgranar.


En kanonhelg i gymnastikens tecken

Stockholmshelgen blev en otroligt givande tillställning, tycker jag. Vi var 5 tjejer som representerade Karlstads Gymnastikförening vid Svenska Gymnastikförbundets Gymnastikforum 2009 vilket gjorde det hela än mer givande eftersom vi kunde dela upp oss och täcka in fler områden. Själv hängde jag på Madde på barnsidan, eftersom jag fått förfrågan från förbundet att hålla en kort redovisning om Bamsegympan. Vi representerade "ett gott exempel". Kul! Och självklart inget jag tänkte tacka nej till...

Det blev två intensiva dagar med god mat, gudomliga fikabord, gratis mjukglass, nya bekantskaper och självklart mycket gympasnack. Jag hade ju även turen att Quality Hotel låg mitt i ett köpcenter och att vi behövde gå IGENOM köpcentret varje gång vi skulle från hotellrummet eller matsalen för att komma tillbaka till konferenslokalerna :). Två 5-minutare på H&M resulterade i en grå kjol. Kallar jag effektiv shopping :)


Så sant som det är sagt


Fy f-n för svikare!

Jag blir så OTROLIGT arg när jag hör om folk som utnyttjas av folk de trodde de kunde lita på. En del människor är alldeles för snälla för sitt eget bästa och detta utnyttjas av andra som inte verkar ha några begränsningar. Uttrycket "behandla andra som du själv vill bli behandlad" gäller tydligen inte för alla...

Hur klarar man att ljuga sin kompis rakt i ansiktet på det viset?! Enbart för att gynna sin egen situation och veta att man stjälper den personen totalt. Jag må vara lite väl hård ibland (enl vissa), men att göra nåt sånt skulle aldrig falla mig in. Det är bland det VIDRIGASTE man kan göra. Och att sedan ha mage att kalla sig vän??? Har ni inget samvete??!!

Så vad gör man om man blir så illa behandlad? Jag tror fullt ut på att låta personen ifråga få veta vad de gjort och vad jag som utsatt tycker om det. UTAN att försköna varken språk eller tankar. Få dem att inse konsekvenserna av sitt agerande och vad du tycker om vad de gjort. UT MED DET!!! Skit ska skit ha.

Rosa, rosa, rosa

Överallt ser jag just nu rosa. Jag är inget stort fan av just den färgen så det är lite väl mycket fokus på den just nu. Men det är ju oktober, som även skulle kunna kallas "den rosa månaden" - Rosa Bandet-månaden. Och då får väl även jag tagga ner...

Därför passade jag på att köpa mig en rosa härlighet själv när jag var på stan efter jobbet. Den kommer jag att stoltsera med på min jacka framöver. Inte varje dag jag får göra en så god gärning. Lite kul är det även att se hur affärer och produkter färgats rosa under oktober. Även olika kampanjer körs för fullt, där Lambis är supersöt.



Gulligt med kärleksbrev

Såg lite av "Bonde söker fru" igår, bland annat när alla brev skulle öppnas. Höll på att dö av skratt när jag precis hade idiotförklarat klyschan om att spruta ner brevet med parfym, och det visade sig att flera av grabbarnas brev var just parfymerade. Gulligt med kärleksbrev tyckte både jag och Johan.

Sen frågade Johan: Har du någonsin fått ett kärleksbrev? Hade jag det? Inte vad jag kom ihåg. Tråkigt. Men efter lite tankearbete och en god natts sömn har jag kommit på att jag fått ett. Eller rättare sagt ett falskt ett från en "hemlig beundrare" när jag var typ 15 år. Genomskådade dock detta, eftersom jag kände igen handstilen...

Men visst är det mysigt med kärleksbrev :)


Äppelkaka, ja tack

Äppelmust, äpplejuice, röda och gröna äpplen. Vi har fått massor av äpplen från mamma och pappa, eftersom de varit nere i Kivik på äppelmarknaden. Min fråga är enkel: hur sjutton ska vi lyckas äta upp alla äpplen innan de blir dåliga??? Äppelkaka är ett svar, går att frysa ner. Perfekt. Testade mammas recept på äppelkaka nu ikväll. Mums!


Kvällens lärdom: vill man så kan man

Det blev en minst sagt effektiv kväll. Jag hann både träna, tvätta, laga mat å städa. Men usch vad trött jag är nu. Trött men rätt nöjd med min effektiva kväll :-).

Det blir INGEN repris i morgon kväll. Det orkar jag inte...

Måndagsskoj

Jättestort rån i Stockholm! Exklusiva bilder!


Road trip rekommenderas i Skottland

Skottland är till för att upplevas till bil. Man ska akta sig för att fastna inne i någon av städerna. Hyr bil en dag, det gjorde vi. Vilken upplevelse! Höjdpunkten på hela resan (förlåt, jobbet). Å andra sidan stärkte våra upplevelser oss så pass att vi fick ut än mer av jobbkonferensen dagen efter... :)

Fler bilder på min reseblogg.


RSS 2.0