Tvinga inte på oss mikrobloggar!

Datum: 2009-01-22

Blogghets och hetsbloggande. Många sådana ord florerar just nu på jobbet. Det är till och med folk som mikrobloggar. Mikroblogg är ett begrepp som börjar få mer och mer utrymme i olika media. Jag har till och med varit inne på webbplatser, där alla i personalen hade små kort texter vid sina kontaktuppgifter. Texter som säger vad de gör just nu. Hur kan de jobba om de hela tiden ska uppdatera sin lilla text och meddela resten av världen vad de gör just nu. Och ärligt, vem bryr sig???


Den som går in på en kontaktsida är väl mer intresserad av att komma i kontakt med personerna i fråga, de vill inte veta hela livshistorian. Jag har svårt att se meningen med denna typ av placering av kommentarer. Vi som inte bryr oss borde inte bli påtvingade denna information, som för oss är totalt irrelevant och bara ett störande moment i webbsidans information.


Då är det bättre med hur några på mitt jobb gör. De har en separat mikroblogg, där de som vill (och har mikroblogg) kan skriva in vad de gör just nu. Vi ointresserade slipper se det och det stör inte heller våra besökare på webbplatsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0