Nyårsafton på väg mot Norrköping

På väg mot Norrköping kom vi på att "vi åker aldrig till Marieberg å ikea i Örebro längre". Inte så konstigt eftersom Ikea numera finns i Karlstad. Och det var ju därför vi brukade åka hit.

Därför har vi nu gjort ett stopp vid Mariebergs Galleria, käkat god mat, och jag har hunnit utöka sminkväskan med ett par glittrande ögonskuggor. Nästa stopp Norrköping :-).

Snöskottning trots hyresrätt

Det har snöat en hel del under hela julhelgen. På annandagen tröttnade Johan på bristen av skottning på vår innergård och tog saken i egna händer. Konstigt att detta inte fixades tidigare under hyresvärdens vakande öga. I hyresavtalet finns inget om att vi ska skotta innergården. Vi betalar faktiskt hög hyra för att sånt här ska skötas...


Dagen före dopparedán

Det har varit en lugn, skön och mysig jul i år. Full av snö. Dagen före dopparedán började med jobb, fortsatte med snabb sväng ner på stan för påfyllning av julklappspapper. Sedan blev det julklappsinslagning och julmys framför gran och tv med sambon.


Nyårsredo?

Den kom som ett brev på posten, klänningen jag beställt från Haléns. Satt perfekt. Kanske kan bli aktuell för nyårsfirandet i Norrköping...


Fjärde advent

Glögg, julpynt, julgran och julklappsinslagning. Det var fjärde advent i år. Och jag fick äntligen i ordning min adventsljusstake. Precis lagom för att tända alla fyra ljus... Men fint blev det!


Noll koll!

Hjälp! Vilken dålig koll jag känner att jag har. Sportfreaket har helt glömt bort att OS i Vancouver snart börjar. I och för sig beror det på ganska dålig upptakt i media so far skulle jag vilja påpeka, men ändå... Jag brukar ju ha stenkoll. Ordningen är åter och nu vet jag att det börjar 12 februari. Puh! Kan andas ut ett tag till.


Tjejmiddag i juletid

Igår stod tjejmiddag hos Ulrika på agendan. Alltid lika god vegetarisk mat och denna gång skilde sig inte från alla andra. Spenatlasagne med glögg och chokladbit från Carli till efterrätt. Mums!

För att inte glömma underhållning av högsta klass i form av Ulrikas katt Bosse som älskar uppmärksamhet :)


Vi behöver nog alla lite ledigt

Trött. Mentalt trött. Ledigt. Vi behöver nog alla lite ledigt och ladda batterierna igen. Irritation tynger alldeles för lätt ner dagarna, vi säger och gör saker vi kanske aldrig annars skulle göra.

Så jag vill ta tillfället i akt och be om ursäkt för eventuella utbrott, suckar, onödiga kommentarer och hårda ord. Jag är trött mentalt.

Kanske finns det fler än jag som har nåt att be om ursäkt för?


Sista dagen för julkorten!

Alltid ute i sista minuten, varje år samma sak. Att jag aldrig lär mig... Men iväg kom de i alla fall. Årets julkortssamling. Jag tycker det är så mysigt med julkort, så jag skickar gärna. Många tycker det är förlegat och föråldrat. Men där håller jag fast vid traditioner.

På Extrafilm kan man göra ytterst personliga julkort. Jag testade förra året och gjorde självklart nytt i år igen. Ganska nöjd faktiskt. Men som sagt, det är bara en kul grej. Min duktiga svägerska Therése däremot gör sina jukort från scratch. DET är imponerande. Önskar jag hade ork till det. Kanske nästa år...


Årets första julklapp

... fick jag idag. En fin träningskalender från Karlstads Gymnastikförening. Den blir perfekt att hålla ordning på styrelsegrejer i. Tack så mycket snälla förening!

Det var lite svajigt dock om julklapparna skulle hinna fram i tid. Nödlösningen kom jag och Madde på igår. Träningsflaskpost innehållande fint julrim och värdecheck på kalendern. Nu fick alla både och :). Stor eloge till Maddes fantastiska rim!


Snö snö snö!

Idag snöade det när jag gick till jobbet. Tro det eller ej. Efter allt regn kom äntligen lite snö och inte en dag för tidigt, med tanke på att vi är mitt i december med julafton dryga veckan bort...


Full fart i lördags

06.20 Johans väckarklocka ringer. Vaknar till.
07.40 Johan går upp. Jag vaknar. Kan inte somna om.
08.50 Fortfarande inte somnat om.
09.20 Går upp och äter frukost.
10.30 Åker till Bergvik med mamma för bl.a. julklappsköp.
12.30 Lunch hos mamma och pappa.
13.15 Åker hem för att hämta grejer till julkavalkaden.
14.00 På plats i idrottshallen på badhuset. Nu ska fixas.
15.00 Mina små Bamsegympa-barn kommer. Dags för träning.
16.00 Uppvisningen börjar.
19.00 Åter hemma. Trött. Hungrig.
19.30 Mätt, frusen, trött. Nu ska festas?!
20.00 Däckad i soffan. Orkar inte resa mig.

Fin kavalkad var det i alla fall, även om jag var rejält trött efter att ha varit överallt och ingenstans denna dag. Mitt ansvar denna dag, små söta fyra- och femåringar var jätteduktiga. Tack Madde för att jag fick ta hand om "dina" barn denna dag! Självklart var övriga grupper också roligt att se. Vi har verkligen brett utbud för barn och ungdomar inom Karlstads Gymnastikförening. Riktigt bra jobbat alla som hjälpte till i lördags!


Jag skäms...

... att erkänna att jag till slut ramlat dit. Som alltid med nya fenomen och tekniker är jag ganska trögstartad. Min första blogg startade jag när jag skulle åka till USA 2007 och föräldrarna ville veta hur jag hade det. Idag är den en reseskildringsblogg med fokus på att lägga upp bilder från mina resor.

Nästa steg kom förra hösten när jag hade en kväll helt för mig själv framför tv:n. Jag startade en privat blogg, typ fem år efter alla andra... Jag var nog lite för ambitiös när jag trodde mig kunna kombinera mitt intresse för media med mitt privatliv. Det blev för krångligt, plus att jag hade börjat snegla på wordpress för dra trafik till KGFs webbplats. Resultatet blev www.karlstadgf.wordpress.com OCH kommunikationsbloggen www.kommunicera.wordpress.com.

NUUUU. Twitter... Dumma sociala medier. Ni fascinerar för mycket. Med tanke på det yrke jag har vill jag hålla mig uppdaterad och i alla fall TESTA PÅ dessa nya kanaler. Har redan fått en följeslagare på twitter, Halens. Haha. Sedär.


Karlstad by night

karlstad by night

Ikväll: 20-årsjubileum

Ikväll är det fest på jobbet. Eller rättare sagt börjar vi högst upp i Löfbergs Lilas-kaffeskrapa med utsikt över hela innerstan med all julbelysning.

Det är 20 år sen det som idag är Two bildades. Och ganska mycket har hänt sen dess... Från litet lokalt företag till stor nationell spelare inom såväl internetmarknadsföring, webb, effektiva intranät och knowledge management.

Blir nog en trevlig kväll med goa kollegor och sociala kunder :)


Gör en god gärning som du tjänar på

Kan de bli bättre? Karlstads Gymnastikförening har nu en shoppinggalleria på Sponsorhuset.se och det bästa är att inte bara föreningen tjänar på det hela. Det gör även vi som handlar via dem! För varje köp samlar man på sig poäng som sedan blir till presentkort, så man kan köpa ännu mer till rabatterat pris. Kända webbshopar som Lindex, Halens, Ellos, Only, Jack&Jones, LaRedoute etc är bara några inom genren "kläder".

Boka resa med Ving via Sponsorhuset! Eller hotellnatt på Scandic! Man tjänar poäng på allt. Perfekt. Och allt detta samtidigt som man gör en insats för ideella föreningslivet. En självklarhet tycker jag. Nån mer???


Dagens tema: te och näsdukar

Det är nästan ett år sen sist. Men nu verkar det ha slagit till. Förkylningen. Det kan ju även bero på vaccinationen, så jag kan väl inte klaga eftersom jag då valt förkylningen själv... Men LIITE tråkigt är det ju alltid. *Suck*


Julbord med familjen

Helgen har verkligen gått i matens tecken. Först mysig hemmakväll med tvårätters i fredags och julbord på Ölme Prästgård igår. Härligt med matfrosseri :). Vi fick redan från början instruktioner om att gå minst 5 gånger till julbordet. Säkert, tänkte jag och himlade med ögonen...

Men... det blev 5 gånger faktiskt. Tips: Ta assietter så både äter man långsammare och hinner njuta av HELA julbordets innehåll.

Mysig tradition det här att hela familjen går ut och äter julbord tillsammans. Mycket bra inititativ från mina föräldrar tycker jag. Kan verkligen rekommendera Ölme Prästgårds julbord. Jättegod mat, mysig miljö, inte trångt med folk och bra service.


Perfekt fredagskväll

Jag tror jag pratar för alla oss fyra som var med när jag säger att middagen i fredags var riktigt god. Vi passade på att testa två helt nya recept; Fläskfilé med grekisk marinad, sallad, bakad potatis och tzaziki till huvudrätt. Mums! Och superduper god chokladpaj till efterrätt.

Toppa det med Blossas vinglögg, julinspirerad dukning, trevligt sällskap och prat om "roliga" barndomsminnen (jag och Helle i alla fall). En perfekt fredagskväll helt enkelt!


Glöm vädret utanför

Det regnar ute. Ingen överraskning eller nyhet. Trist i julmånaden. Botemedel? Omge dig med folk du tycker om, umgås, ät gott, skratta och se till att öka mysfaktorn med mycket levande ljus och soft musik.

Jag ska göra mitt bästa ikväll, för då kommer min kära vapendragare sen barnsben Helena och hennes sambo på middag hos oss. Johan har fått ansvar för huvudrätten, medan jag har frossat i dessertkokböcker senaste dagarna. Jag lovar choklad på menyn ikväll! Mums.

Semester i s(c)harmens tecken

Vinterns rekreation verkar ha gott om s(c)harm. Sharm Resort har Röda havet som närmsta granne. Med det som bakgrund ska jag och Lotta försöka återupprepa förra årets bravad på Kap Verde. Maratondagar i solstolen och frosseri kvällstid. Vilken vecka på Sal, Kap Verde.

Denna gång räknar jag med att åter stifta bekantskap med gamla matematiska trianglar i gigantformat, vackra vyer under vattenytan och självklart många lata stunder i solstolen. Underbart.


Bryggkaffe efter maten

Inget går upp emot bryggkaffe eller kaffe på bryggan efter maten. Samma sak för de allra flesta, men för en ordfascist kan det vara helt skilda saker... Idag sken solen på en hal frostig brygga. Mysigt, men man aktar sig för att gå för nära kanten...


Välkommen kära december

Det regnade inte i alla fall i morse (som så många andra morgnar senaste månaden). Solen var på väg upp när jag gick till jobbet, vattenpölarna från helgen var frusna och det ångade friskt när jag andades. Härligt.

Välkommen kära december, julmånaden med stort J. Som vanligt gillar jag att titta tillbaka ett år i tiden. Fokus då låg på min kommande semester i början av december. Veckan på Kap Verde var en välkommen vän i mörka december (bilder på min resblogg). I år ser jag istället fram emot en totalfross i helgen med julbord på Ölme Prästgård. Mums!


RSS 2.0