Ben & Jerry-provsmakning

Vin, whiskey, choklad etc. Allt kan man köra provsmakning med. Däremot saknade jag och Anna möjligheten att gå på Ben & Jerry-provsmakning. Denna goda glass borde vara en självklar provningskväll?! Tycker i alla fall vi.

Personligen är jag helt såld på smaken "Chocolate Fudge Brownie", men är öppen för förslag, så nu ska det bli en rejäl genomkörare av alla smaker. Jag vill ju inte gå miste om någon iskall läckerhet.

Någon mer som är sugen på att vidga sina glassvyer? Häng på oss!


Lunch blev shoppingdag

Det började med ett lunchförslag från en kompis som bor i Norrköping, men var på väg upp till Karlstad. Ikea var lätt att komma intill tyckte vi, istället för att behöva krångla med parkering inne i stan. Smart, men ändå inte.

Inte visste vi att alla andra i stan skulle tänka samma sak denna dag. Jag har aldrig sett så lång kö i restaurangen. Vi ficknog vänta ca. 20-30 min innan vi kom fram och kunde beställa mat. Efter maten skulle vi "bara ta en tur i varuhuset" och titta på en byrå som ev. skulle hamna nere i Norrköping. Bara ja... Det slutade med att jag kom hem med en helfigurspegel till sovrummet.

Som gräddan på moset "firade" vi spöregnet med en tur på Bergvik också och vips hade en grå tunika ramlat ner i en påse och jag blivit ett par hundra fattigare. Tänk vad ett litet lunchförslag kan göra...

Tvåårsdag!

Tänk vad tiden går fort när man har roligt (och mycket att göra...). Härom dagen firade jag och Johan två år (!). Fina blommor fick jag dagen till ära :)


Kultur i Kristinehamns skärgård

När man åker igenom Kristinehamn står det "Picasso valde Kristinehamn - välkommen du också". I eftermiddags tog jag och Johan en tur till kulturmärket ute i Kristinehamns skärgård - Picassoskulpturen. Ett mysigt utflyktsmål som ligger inom dryga halvtimmens körtid från Karlstad.

Vi tog en fika ute vid skulpturen och njöt i solväggen vid fiket. Annars blåste det ganska mycket och kallt där ute idag. Men förstklassig vy ut över Vänern fick vi i alla fall med en klarblå himmel som bakgrund. Sådana dagar måste man bara älska att ha semester.


Semester utmed västkusten!

Har tillbringat dryga veckan av semestern utmed västkusten, med Lidköping som undantag. Så himla skönt att komma hemifrån och bara ha det gott.

Vi började med några dagar i Strömstad, fortsatte ner till Lysekil, över till Lidköping och avslutade den dryga veckan i Göteborg. Hur skönt som helst! Fler bilder från semestern finns på min reseblogg.

Inget magiskt över nya Harry Potter-filmen

Johan gillar Harry Potter-filmerna, så en del av min födelsedagspresent till honom för några veckor sen var just att jag skulle bjuda honom på senaste filmen som går på bio just nu. Nu har vi sett den och det var inte direkt vad vi förväntat oss.

Till och med jag som egentligen inte gillar Fantasy-genren har tyckt att Harry Potter-filmerna varit ok och rätt spännande att se. Men denna film hade jag kunnat vara utan. Vi satt i dryga två timmar och väntade på att filmen skulle komma igång. Istället fick vi se vad som lika gärna skulle kunnat vara vilken tonårsfilm som helst med långa samtal om första kärleken, gråtande barn, tröstande kompisar etc.

Tröttsamt! Hela filmens innehåll och de mest betydande händelserna hade kunnat dragits ner till max 10 min. Enda trösten var den enorma popcornskålen som stod i mitt knä hela filmen. Det var det bästa med hela bioupplevelsen.


Dubbelt firande i Nolby

Vädret var kanon när vi var hos Theréses föräldrar utanför Kristinehamn och firade hennes födelsedag. Och henne tvillingbrorsas också. Solen minst sagt värmde och stekte på rejält när vi satt där på deras veranda och njöt av hemmagjord smörgåstårta. Loved it!

Grattis till födelsedagsbarnen och stort tack för en kanoneftermiddag!

Bröllop nummer 2

Lördag = bröllop. Sommaren har rivstartat med två bröllop på två helger. Förra helgen gifte sig en gammal barndomskompis till mig och vi var på bröllop i Grava kyrka. Denna gång var det Johans kusin, Maria, och hennes sambo Henrik som skred längs gången i kyrkan. Det blev ett minst sagt blött bröllop... Utomhus alltså.

För mig och Johan var det lite nostalgi att vara tillbaka i Ulvsby hembygdsgård på bröllop, eftersom det var just där och vid ett sånt här tillfälle som vi träffades för två år sen. Det stod också i programmet vid mitt namn: "Det sa "klick" för två år sedan i denna lokal".

Regnet till trots var det ett kanonfint bröllop och kanonfest efteråt. Fick världens godaste dessert alla klasser och en ny personlig favorit; vit och mörk chokladpannacotta med hallontäcke, färska bär och knäckflarn. Mmmmm.

Stort grattis till er båda och tack för en mycket trevlig dag!


Cocktailparty a la Two

Semestern startade med en supertrevligt cocktailparty i torsdags. Stor eloge till Anna och Katrin som samordnade och skar upp frukter tills fingrarna blev blå :). Efteråt gick vi ut på krogen och hamnade på Glada Ankan, där jag och Magnus fick frågan om vi var på möhippa och svensexa. Tror inte man är van vid så uppklädda människor på Ankan... Haha.

 

Nyttig start på semestern

Jag är så stolt över mig själv! Vilken övveraskning... Faktiskt. Trots cocktailparty med jobbgänget igår höll jag en nyttig nivå på lunchen idag. Stekt laxfilé med fullkornsris och broccoli. Mums!


Jag är vek

Jag gillar att köpa skor, det vet alla. Igår kom Lotta på mitt jobb och frågade om jag ville med ut en snabb sväng till Skopunkten på Bergvik efter jobbet. Hon behövde nåt nytt. Som den skofantast jag är går det inte att tacka nej till en sådan inbjudan, så jag hängde på.

Resultatet: Lotta kom hem med ett par ursnygga röda finskor som passar både i vardag och till fest. Och jag som bara var med som smakråd... Predikade om och om igen att jag inte behövde några nya skor, utan ville behålla semesterkassan intakt. Hjälpte det? Nej, jag hittade ett par perfekta skor (av märket Bronx) till helgens bröllop.

Smart drag Lotta! Du visste att du kunde lita på mitt skohandlande ;). Gillert!


Snart semester!

Även om dagens väder kanske inte skriker sommar och semester gör min kropp det. Den är trött och längtar efter lata dagar på stranden. Bara 3 timmar kvar att jobba. Sen är det no more work på drygt 4 veckor. Härligt.

Stranden, here I come!

Gårdagen i bilder


Mjuk och skön hud

Kan rekommendera Body Scrub Aloe Vera från Gunry. Huden blev otroligt mjuk efter behandlingen. Yrkesskadad som jag är sökte jag på Gunry på nätet och hittade deras (vad det verkar) gamla knapphändiga webbplats.

Men jag insåg att sortimentet var BETYDLIGT större än jag tidigare anat. Det finns ju alltifrån flytande tvål, inpackningar för håret, bomull, plåster, duscreme, hårvax etc. Snacka om att upptäcka en helt ny mjukare värld. I alla fall för min hud...



Lika som bär?

För ovanlighetens skull (typ första gången någonsin) ser man en tendens till att vi faktiskt är syskon. Det hör inte till vanligheterna. Hahaha. Bilden togs när vi firade mamma och pappas 30-åriga bröllopsdag på Café August.


Ståplats på flyget?

Jag vet att det låter konstigt, men tydligen har Ryanairs ägare föreslagit just detta, gratis ståplatser på flygen. Det låter inte klokt. Det finns även förslag på att ta betalt för att man ska få gå på toa på flyget. Och att "stora" passagerare ska få betala mer pga sin storlek. Det är inte värt gratisresan.

Herregud, vart är världen på väg...

Källa: destination.se


Fint bröllop

"Barndomsvän till bruden sedan dagmammetiden. Har även tilsammans med bruden deltagit i balettuppvisningar och blockflöjtsspelningar." 

Vackra ord som beskrev mig på helgens bröllop när en barndomsvän gifte sig. Informationen kanske kommer som en chock för en del, men balett och blockflöjt har jag höll jag på med när jag var yngre. Dansade balett med tyllkjol och allt. Blockflöjten hängde också med bra länge, innan vi tröttnade och började med piano istället. :)

Bröllopet var jättefint och hölls i Grava kyrka. Festen efteråt var minst lika rolig och innehöll massor av skratt, fina tal, god mat och medryckande musik. Sedan var det ju lite speciellt, eftersom jag och Tessan har känt varandra sen vi var små. Tillsammans med tredje medlemmen i vår trio från barndomstiden, Lina, har jag spenderat många nyår och midsomrar. Tänk vad tiden går...

Tusen tack, Tessan och Oscar för en kanonkväll!


Fredag: sommarvädret försvann...

Efter sol kommer regn... Sommarvärmen och kvalmiga luften byttes ut mot rejält regnoväder.
 

Gilla nya laredoute.se

Jag gillar att handla på postorder. La Redouts nya webbplats är ett rejält lyft från tidigare röriga sajt. Den nya webbplatsen är mycket mer lättöverskådlig, på alla nivåer. Som copy för webben är man ju lite skadad när det gäller struktur, innehåll och navigering på webbplatser... Men jag kan med gott samvete säga att jag nu kommer att återvända till laredoute.se.

Temperaturen stiger...

Samma tid en dag senare. Kl. 20.00 var det nästan 30 grader ute i skuggan. Dagens fråga är: kan vi slå till med rekord idag igen??? Vad akn jag säga, jag är lättroad :)


Sommarvärme

Varmt på morgonen när man åker till jobbet, varmt mitt på dagen och varmt hela kvällen. Kl. 20.30 igår kväll var det fortfarande nästan 30 grader hemma i skuggan utanför lägenheten (och inne...). Det är sommar det!

RSS 2.0