Gifta i 30 år

Mina föräldrar har varit gifta i 30 år (!). Det är imponerande, tycker jag. Ikväll var hela familjen på Café August och käkade en riktigt god middag med smarrig äppelpaj till efterrätt. Mums!

Stort grattis till världens bästa föräldrar!


Rekommenderar Kap Verde!

Läste i Fritidsresors nyhetsbrev om erbjudande till Kap Verde. Jag var där i vintras och hade en otroligt skön och avslappnande vecka på Kap Verde-ön Sal. Kap Verde spås ju bli nästa Kanarieöarna, men än har inte turismen tagit över det mysiga landet mitt ute i Atlanten utanför Afrikas kust.

Mer om min vecka och bilder finns på resebloggen "Webbcopy på resande fot".

Kom inte mellan tanter och billiga kläder

Att handla billigt har ett pris. Var med en kompis ut till Örsholmens outlet för postorder i helgen. Ett tips: åk inte dit. Folk är helt galna, river, sliter och snor från varandra. Och kläderna är inte speciellt snygga heller, så det är inte värt det. Jag är inte direkt lätt att knuffa undan när jag sätter den sidan till, men dessa tanter är rutinerade. Och livsfarliga.

"Knuffa till någon en gång och be om ursäkt. Fortsätt sedan knuffa". Det mottot lever en del efter, tro det eller ej. Det råkade Helle ut för. Själv orkade jag inte med till slut, utan gick ut och väntade i solen.

Säger bara en sak: ALDRIG MER!

Fotboll med högtryck

Derby i kokande sol. Det är inte varje dag man får uppleva. Vi satt på läktaren och höll på att smälta bort i solen när Carlstad United mötte Degerfors på Tingvalla IP. Och dagen till ära hade vi (som matchvärd) fått en varsin Carlstad United-halsduk. Kan rekommendera att ha den som sittunderlag i solen. Plaststolar lämnar gärna blöta märken om man sitter en hel match...

Självklart gick det hett till även nere på planen. Domaren verkade vara het, för han tog varje chans han fick att få fläkta sig själv med gula och röda kort... Och konstigt nog mest åt hemmalaget. Vad då partisk??? Filmningar är tydligen helt ok så länge man har en Degerfors-tröja på sig. Snälla nån?!!!! Önskar att pappa hade varit med och låtit domaren veta hut med sin härliga skånska brytning. Nästa gång pappa!


Nästan lika goda som mina

Kunde inte motstå att köpa med dem hem till Johan. Det var ju "hans" kakor enligt namnet... Johans pecanpoesi från Göteborgskex. Det ingår i ett nya konceptet "Bageriets Bästa". Kakorna var riktigt goda, verkade "nyttigare" enligt innehållsförteckningen, och påminde en hel del om mina mumsiga Chocolate chip cookies. Fast mina är godare :)


Kungen av pop är död

Fick höra nyheten av en kollega när jag kom till jobbet i morse. Eftersom jag aldrig äter frukost vid tv:n eller i morse inte hade på radion pga sovande sambo, hade jag missat detta helt. På dn.se står det att dödsorsak var hjärtstillestånd. Orkade inte den sargade, opererade "gamla" kroppen med all uppladdning inför den kommande turnén, tro? Hans stora återkomst efter alla dessa års tystnad.

Kom att tänka på brorsans alla Michael Jackson-skivor hemma från när vi var små. Han hade några favoriter som spelades om och om igen på mamma och pappas skivspelare. "Thriller" och "Bad" hörde till favoriterna om jag inte minns fel.

Det är alltid tråkigt när en ikon går ur tiden, tycker jag. Det blir så stort och uppmärksammat i media, och även om man själv inte alltid har något direkt intresse eller minne av personen känns det tråkigt. Michael Jackson kan lätt minnas som en konstig figur med ett nästan utomjordiskt utseende pga plastikoperationer och ett speciellt beteende (mycket skriverier när han höll sitt nyfödda barn ut över en hotellbalkong). Men viktigast är väl ändå att komma ihåg honom som den superartist han var, alla hits, hans välkända moonwalk och glädjen när han stod på scen.


Rustad för bröllop x 2

Nu är jag (äntligen) rustad för sommarens bröllop. Svårt att bestämma mig som vanligt, så jag köpte inte bara en klänning utan två. Det var ju rea på den ena ;)

 
Båda klänningarna är från Vila.

Se Karlstad från vattnet

Se en annan sida av solstaden Karlstad, ta båtbussen. Även om jag är karlstadbo agerade klassisk turist med mobilkameran i högsta hugg. En kanonupplevelse! Kan verkligen rekommendera detta om man turistar eller bor i Karlstad. Ta båten!


Ny medlem i fam. Håkansson

Nej, inga ungar på gång här inte. Men en ny bil blev det igår. Störst fan av detta är väl de bilkunniga grabbarna i familjen, pappa och brorsan. Men en ny bil är alltid kul :). Jag var med pappa och hämtade den igår i Åmål hos min kusin. Sprillans ny Ford Focus. Vad annars i denna Fordgalna släkt... Att köpa nåt annat vore som att svära i kyrkan... Men visst är den fin?!


(S)Moodie någon?

Jag älskar smooties. Perfekt till frukost, mellanmål eller kvällsmål med något litet tillbehör. Frukt och bär i en härlig blandning med vaniljyoghyrt eller liknande. Flera favoriter samtidigt. Kan inte bli bättre.


Nu har begreppet "Moodie" lanserats av Svensk Mjölk, det vill säga smoothies beroende på sinnesstämning. Jag håller med Pernilla, som inte riktigt gillar idén. Jag gillar tanken bakom, men hur bra är egentligen temat. Att man ska mixa mjölk på olika sätt beroende på hur man känner sig? Nja, säger jag. Den håller inte riktigt måttet och förväntningarna när Svensk Mjölk står som avsändare. Temat Moodie håller liksom inte hela vägen ut.



Midsommar och kubb

Midsommar är midsommar. Solen skiner blandat med skurar. Så även i år, även om regnet kom först fram mot kvällen. Hemma hos några kompisar var vi ett gäng som käkade, skrattade och spelade kubb tillsammans. Just det, spel och lek gäller på midsommar även för vuxna. En minst sagt rolig och trevlig midsommarfest. Vi käkade inomhus för att undvika risken för regn, men sedan var vi mest utomhus som sig bör på midsommar.

I kubb var det tjejerna mot killarna. Behöver jag säga vilka som vann... ;). Jo det behöver jag. VIII!!! Men det är klart, man kan ju inte vinna om man bara siktar på stegen till poolen... Tänk på det nästa gång, grabbar!


Vad ska man säga...

Fint på natten, fult på dagen. Så skulle jag nog beskriva ett av stans allra senaste "konstverk" ute vid Tingvallahallarna. Tanken är oerhört god och kreativ måste jag säga, men jag tycker tyvärr inte riktigt om resultatet...


Smygstarta midsommar

Det blev en riktig kanonlunch idag på jobbet, midsommarlunch. Självklart med sill, potatis, gräddfil, köttbullar, prinskorv, potatissallad och massor av andra godsaker. Mums!

Det gäller att hålla sig inne för att känna midsommarstämning. Ute regnar det men det kan ju också räknas som någon typ av "midsommarstämning"...

Perfekt cykelkväll

Cyklade hem från Vedugnen på Norrstrand ikväll. Hade ätit middag med styrelsen för Karlstads Gymnastikförening, så det var skönt med en cykeltur hem. Speciellt i den fina lugna kvällen. Solen hade precis gått ner, ingen vind fanns i närheten och det enda jag hörde var ett litet svagt skramlande från växeln på cykeln. Härligt.

Jag twittrar inte, eller...?

Att uppdatera status i Facebook och på MSN är nog krångligt att komma ihåg. Och folk i min närvaro är minst sagt snabba att påpeka när jag missat... Därför orkar inte jag, till skillnad från många av mina kollegor, hålla på med Twitter. Det blir prestationsångest jag inte orkar med.

MEN. Tack vare Anna finns jag nu i alla fall med på Twitter. Eller rättare sagt, mina kommentarer finns där. Så frågan är: twittrar jag eller inte?


Varför bara en katalog??!!

Jag hade en restorder på en skjorta från Ellos att hämta ut igår. Har fått påminnelser senaste veckan om att jag bör hämta ut paketet på Hagahallen, men tiden har liksom inte räckt till.


Efter mycket krångel kom jag igår iväg och tänkte gå förbi Ulrika (som skulle ha skjortan) på vägen hem. Paketet var ganska tungt för att bara vara en skjorta, så jag tänkte att de kanske även skickat med höstens katalog. Spännande.


In genom dörren till Ulrika viftade jag glatt med paketet "här kommer äntligen din skjorta!". Tänk vad jag bedrog mig... Inuti paketet låg ingen skjorta. Enligt följesedeln var den slutsåld. Och inte heller fick jag någon ny höstkatalog, utan den allra första vårkatalogen som kom ut i vintras.


Vad hände??!!!! Senast 2 veckor sen fick jag meddelande om att mitt paket var på väg. Och inte ett ljud om att skjortan var slutsåld. När vi gjorde hela ordern stod det att skjortan skulle komma 10/6, så vad hände från den dag jag beställde???!! Och HUR kan de tro att jag vill ha en GAMMAL katalog???!!!


Nu blir det argt ifrågasättande mail nästa...


Överraskningarnas dag

En sån dag hade min barndomskompis Therése i lördags. Det var hennes möhippa. Vi överraskade henne på sängen på morgonen, började dagen med mysig champagnefrukost och drog sen till Vidön och körde 5-kamp. En ny upplevelse och hysteriskt rolig. Ett tips i sumobrottning, se till att vara längre än mina 167 cm. Då kommer du snubbla på dräkten. Tur det var mjuk landning. Hehe.


Eftermiddagen bestod av fortsatt fysisk aktivitet och brännboll. Alla satsade verkligen allt i varje slag och rusning. Själv lärde jag mig att jag BARA träffar med runt brännbollsträ, inte platt... Svårt att tro, jag vet. Är själv förvånad.


För att få ner pulsen och försöka motverka den alltmer trötta och ömmande kroppen tog vi oss upp till Kasernhöjden och N'Joys relaxavdelning. Verkligen skönt efter all fysisk aktivitet. Avnjöt årets första dopp utomhus - i en badtunna med över 20-gradigt vatten.


Kvällen inleddes med middag på Ankdammen. Jag, Lina och Louise fick för oss att vara lite "wild n crazy" och testa drink med energidrycken Burn. Vårt liv tog en ny vändning... Haha. Bara namnet säger mycket. Burn... "Det ska egentligen vara Redbull", sa Louise. Jag vet inte jag om det hade varit godare för det...


Sedan blev det partaj på ett sprängfyllt Koriander med drinkar i mångfald. Hela tjejgänget (18 pers!) lyckades faktiskt hålla ihop hela kvällen. Det är nog rekord tror jag.


Tack alla för en kanondag! Vi ses igen om 3 veckor!


Tillskott i skogarderoben

Har länge letat efter ett komplement i kategorin "slit och släng"-skor. Billiga sköna skor som passar både i vardag och till fest. Idag käkade jag lunch med Helle och vi tog en runda i Duvan-huset och hittade precis vad jag sökte. Eftersom jag har så få par skor kunde jag inte motstå.

Trist skolavslutningsväder

Kom att tänka på mamma nu när jag gick till jobbet. Hon har skolavslutning med sina barn idag och vädret kunde väl ha varit bättre... Tråkigt. Hoppas det blir bättre framåt dagen, men 08.10 såg det ut såhär nere i Inre hamn i Karlstad.


Idag sjunger studenten

Idag yr hela stan av blågula band, vita skärmmössor, färgglada blombuketter och glada människor som tagit studenten. Var och hämtade blommor på lunchen. Hjälp, vad glad jag var att mamma hade beställt och betalat allt så jag bara behövde hämta blommorna.

När jag kom till blomsteraffären fick jag nummer 92. Man va på nummer 61. Säger väl allt...


"Ju mer vi är tillsammans..."

"... tillsammans tillsammans. Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir..."

Trots helkväll med Communication på torsdagen backade vi inte en inbjudan till Katrin på lördagen. Vi trivs helt enkelt tillsammans och har inget emot att ses efter arbetstid. Anna brukar ju kalla mig, Katrin och sig själv "de tre musketörerna".

Två timmar för sent anlände vi till förfesten. So sorry, Katrin! Denna gång berodde det dock på grabbarna i sällskapet, som var allt annat än snabba att göra sig i ordning... Väl på plats blandade vi en sur fotbollsförlust i VM-kvalet med en kanonkul förfest.

Sedan drog vi ner till Blue Moon, där det blev ett par timmars hysteriskt dansande innan vi avslutade med lite mat på Amigo. På vägen hamnade vi mitt uppe i ett stort skumbad på Stora torget, vilket självklart inte kunde gå obemärkt förbi...


Träning för kropp och själ

Jag gillar verkligen att träna. Och bäst av allt är när vädret blir bättre framåt våren och jag kan träna ENBART utomhus. Det finns ingen bättre träningsform än den som är bra för både kropp och själ. Jag och Ulrika trotsar därför pensionärsstämpeln och kör stavgång så ofta vi bara kan. Senast igår.

Så himla skönt att få snacka av sig en massa samtidigt som man tränar. Det kallar jag att förena nytta med nöje. Tur att jag har dig, Ulrika, som står ut med mitt tjat våra timlånga träningspass... 

Fynda i garderoben

Finns det nåt bättre än att rensa och slänga saker i garderoben??? Tror inte det. Men vad sägs om att fynda i garderoben??? Det gjorde jag i lördags när jag skulle på fest. Hade ingen aning om vad jag skulle ta på mig och helt plötsligt hittade jag nåt blankt mjukt mönstrat tyg. Det visade sig vara ett linne jag köpte för ett tag sen och inte använt. Perfekt! Kan rekommendera att fynda i garderoben istället för på rea :)

Helkväll med Communication

Alltid lika roligt att dra ut med jobbet en kväll. Och detta var inget undantag. Denna gång var det bara webbyrå-folket på jobbet, dvs Communication + Anna (som noggrant påpekade sina 25% som hon gör för Comm vid fakturering etc.).

Vårt lyckade koncept denna kväll var middag på Habibi, alkoholintag på Koriander och avslutning på invigningen av Båten (fd Pråmen). Och jag instämmer i Annas kommentar om kvällen om att vi hade sjukt roligt.

Hur marknadsförs Värmland?

"En trevligare upplevelse" - det är Värmlands nya slogan. Jag har tidigare skrivit om fanstastiska Värmland och igår var jag på nätverkslunch med Informatörsnätverket i Värmland, där representanter från Region Värmland presenterade hur de marknadsför vårt fina landskap.

Intressant att höra hur tankegångarna kring marknadsförandet kring Värmland går till. Region Värmland har i samarbete med Länsstyrelsen i Värmland arbetat fram det nya konceptet med varumärkeslöfte som Pernilla skriver om. Att plocka fram värden, personlighet, fördelar och egenskaper med Värmland för att till slut komma fram till ett varumärkeslöfte. Vilket jobb som gjorts!

En del av profileringen är filmen om Värmland. Ett bildspel som ska presentera Värmland med allt vad som erbjuds här. Ett snyggt jobb, tycker jag. Men kanske lite väl mycket fokus på Karlstad i vissa delar av filmen.


Vart finns all information?

Jag ska erkänna. Inför valet till Europaparliamentet på söndag är jag väldigt dåligt påläst och inte speciellt insatt. Så jag tänkte att jag skulle göra nåt åt det. Att INTE rösta är nämligen inget alternativ för mig. Om jag inte röstar har jag ju ingen rätt att komma och klaga i efterhand på hur vårt land sköts ;).

Jag gick in på Valmyndighetens webb för att få en övergripande bild av vad partierna tycker och viktiga frågor. Dessutom hänvisar ju all reklam i tv, radio och tryckt material till denna sajt.

Ack så jag bedrog mig. Till slut hittade jag en liten minitext längst ner på en scrollad sida där det stod att "vart varje parti står i enskilda frågor finns på respektive partis webbplats". WHAT?!

Om en webbplats heter val.se tycker jag att där bör finnas KOMPLETT information, så att jag som besökare inte ska behöva leta mig runt på varje partiwebb. Varför inte ha ett löpande nyhetsflöde om senaste diskussionerna, heta ämnen. Istället ligger fokus på själva röstningen. Den har jag ju fått hemskickad info med röstkortet...

Jag hade verkligen förväntat mig BETYDLIGT MER av en myndighet inför ett val som alla säger är "så viktigt". Hur ska vi förväntas engagera oss och rösta om ansvarig myndighetdet är så svårt att presentera den information vi faktiskt behöver inför vårt "viktiga val"? Det är något vi inom webbranschen brottas med dagligen, kravet på tillgänglighet. Att ge besökaren den information han/hon behöver när han/hon behöver den. En läxa valmyndigheten borde lära sig...

Träna inte i dimma

Ett tips när det gäller träning: om det känns som om du går rakt in i en het klibbig dimma när du kommer utanför dörren. Dra inte ut och träna. Det är för varmt.

Det misstaget lärde jag mig igår kväll. Trots den sena timmen var det jättevarmt ute, men ändå lurade jag ut både mig själv och Ulrika med en rejäl stavgångskörning. Vilken pina! Uppmuntrande tankar på en skön svalkande dusch höll modet uppe.


Fira mamma!

Firade mors dag igår och brorsan hade lovat att vi skulle fixa mat och tårta. Maten blev urgod, tårtan likaså (självklart, det var ju choklad) och halsbandet satte hon på sig direkt.

Kortet tyckte jag var lite kul. Hade jag hittat på Akademibokhandeln och hade en minst sagt träffande text:"Koppla av på din dag, njut i fylla drag, gör så lite du kan, bete dig som en man". Klockrent :)

RSS 2.0