T(w)o blogga

Lotta och affärsområdet Application står som avsändare på Twos första (och enda) företagsblogg. Den startade härom dagen och redan flödar den av information och inlägg. Härligt Lotta!

För den intresserade finns bloggen på twoapplication.wordpress.com. Läs om Lottas och affärsområdets vardag på Two, de effektiva bokningssystem, målstyrningsapplikationer etc som är just Lottas vardag.


Höstfärger i sovrummet

Nu har höstens färger letat sig in i mitt sovrum. Borta är de ljusa sommargardinerna med blommor. Ersatta med mörkare färger, löv och kontraster. Nästa steg får väl bli lite högre blommor och kanske en ny fönsterlampa...


Lyssna på innehållsexperten

"Den som är specialist på webb- och intranätinnehåll är en nyckelperson. Inte bara för innehållet i sig (för det är ju självklart). Alla de andra yrkesgrupper som är med och skapar webb behöver dig som är bäst på innehåll."

- Citat från Fredrik Wackås blogg -

Kunde inte ha sagt det bättre själv (men jag är ju partisk...). Utan en innehållsexpert, som både har helhetstänk och innehållsfokus, kan webbplatsen eller intranätet bli en oanvändbar produkt. Om inte rätt tänk och strategi finns med från början ska man inte komma och säga att webbplatsen andas affärsnytta för kunden. Det är inte rätt.

Istället hamnar man lätt i rollen som textproducent, materialinläggare och bildredigerare. Men vart finns tanken bakom?

Summa summarum: Webbredaktörer och innehållsexperter borde få vara med MYCKET tidigare i projekt än de oftast är. Inte när allt är hugget i sten och webbplatsen klar för lansering.

Inte lätt med tillgänglighet



Ett skämt men ändå...

Skön helg att se tillbaka på

Nu närmar sig snart helgen igen. Härligt. Denna helg ska jag försöka få lite höstmysigt i hemmet. Annars är det bara en sak på schemat. Varva ner. Det har varit lite hektiskt och dåligt med sömn på sista tiden. Fråga bara Lotta hur mycket jag sov förra helgen när jag hälsade på henne i Norrköping...

Shopping, slottsvandring i Axel von Fersens fotspår, fika vid Göta kanal och VM i fyrverkeri. Tusen tack för en kanonhelg förra helgen, Lotta!

Glassfrosseri på hög nivå

Tolv smaker stod på bordet. Smaklökarna var redo. Idag hade vi den efterlängtade provsmakningen av Ben&Jerry-glass hemma hos Anna. Snacka om frosseri när vi alla slängde oss fram och började gräva i glassburkarna. Hjälp vilken sockerchock kroppen fick efteråt.

Men gott var det så länge det varade. Sort efter sort, sked efter sked. Påfyllning? Ja, tack. Vi åt och åt. Och antecknade flitigt på lapparna jag gjort speciellt för tillfället. Det gäller ju att spara så jag vet vad jag ska handla för sort nästa gång. Och det kommer förmodligen att bli samma som alltid - Chocolate Fudge Brownie är (trots hård konkurrens ikväll) fortfarande nummer ett för mig.

Nu sitter jag här med en sockerchock som håller på att gå över i koma och en mage som inte vill veta av mat de närmaste åren... Eller i alla fall till frukost i morgon :).

Tillskott i garderoben

Idag hämtade jag och Anna våra senaste tillskott till höstgarderoben. Kläder från Mandeldesign. Kanonbra webbshop med kläder från bland annat Vila och VeroModa. Just de två affärer jag handlar mest i. Perfekt. Jag beställde kläderna ena dagen och de kom dagen därpå. Impressive!

Har även tagit mig friheten att berika VILA med en passande payoff: Vila - tröttsamt snyggt mode. Haha.


Inspiration, ja tack!

Fick i dagarna hem Hemtex-reklam i brevlådan och gick direkt igång på att förändra lägenheten med nya gardiner och kuddar etc. Gillar även deras "nya" koncept med färre reor och generellt lägre priser hela tiden. Det har ju minst sagt varit ett hett ämne för Konsumentverket ang. deras ständiga reor, om det var tillåtet att göra så eller ej. Nu hoppas vi problemet är löst genom prissänkningarna.

Jag tänker i alla fall ta mig tur till Hemtex och investera i lite höstmys.

Uppmuntran en regnig dag

Regnet vräker ner ute just nu. Suck. Men det finns ljuspunkter i tillvaron. Om bara ett par timmar drar jag till en kompis i Norrköping. Kul! Och idag har jag även på mig en ny tröja som har potential att bli en favorit i höst.

Så kom inte och säg att regniga dagar inte kan ha ljuspunkter!


Tänk vad lite glitter kan göra

Vet inte hur många kommentarer jag fick om min glittriga tröja idag på jobbet. Kul att kunna liva upp tillvaron för mina kollegor ibland ;). Haha. Men det är kul att använda kläder i oväntad kombination på oväntat sätt. Idag testade jag att "dressa ner" en festtopp genom att dra en enkel svart kofta över, enkla mörka blå jeans.

Men klädseln är ju faktiskt helt ok att ha en utekväll också. Hittade ett par schyssta skor med klack som skulle höjt festfaktorn ytterligare. Sweet!

Ny matlåda, nytt recept

Ännu ett nytt recept testat idag och ännu en matlåda laddad inför i morgon. Denna gång är det Allt i ett-kyckling som gäller. Mums! Och NEJ, jag kommer INTE att göra om denna till en matblogg ;). Nu ska vi inte överdriva. Johan har gjort matlådorna till i morgon, inte jag. Vill bara klargöra detta. Sååå huslig är jag inte!

Matlådan redo

Ännu en söndag att notera. I morgon tillbaka till jobbet och ännu en matlåda att stoppa i väskan i morgon bitti. Idag testade jag ett helt nytt recept som jag sett i augustnumret av Buffé, pestopasta med chorizo. Mums! Kan rekommenderas! Jag börjar nästan redan se fram emot lunchen i morgon...

En tråkigt regnig dag

Idag har det varit en sån där tråkigt regnig dag när det vräker ner ute. Vad gör man då en sån dag? Jag har i alla fall försökt hålla mig igång för att inte tänka på det tråkiga vädret. Har fixat lite med mina semesterfoton, varit hemma hos föräldrarna och fixat tröga växlar på cykeln och nu ikväll ska vi på bio.

Men visst går det inte att undvika att då och då titta ut och se regnet. Suck.



Ny leksak!

ÄNTLIGEN är det fixat; nytt abonnemang, ny mobil. Sweet! Nu ska här pratas och bloggas från mobilen... Eller i alla fall prata, sms:a och lyssna på musik. Tacka vet jag sommarerbjudanden!

Heta Barcelona

Läste på Vagabond.se att Barcelona är populärt bland svenskar. I höst ska Zlatan spela för FC Barcelona, så enligt artikeln blir Barca hetare än någonsin. Yeah right...

Barcelona var hett, både bokstavligt och teoretiskt när vi var där med jobbet för några år sen. Värmebölja, sangria, sandstrand, shopping, sightseeing. Perfekt! Fler bilder finns på min reseblogg.

Festlig helg!

Jisses, vilken födelsedagshelg det varit! Började i fredags kväll när brorsan hade sin 25-årsfest med alla kompisar. Det blev självklart sent, men på lördagen var vilan att drömma om.


Kl. 15.00 stod vi redo på bryggan ute på Hammarö och väntade på upphämtning med båt. Vi skulle fira en kompis 30-årsdag ute i deras stuga. En kanondag ute i Vänern med bad i både badtunna och sjö, torkning i solen på klipporna och god grillning på kvällen.


Söndag skulle brorsan firas med släkten, så det var fullt hus, smörgåstårta och vanlig tårta. Därefter bara hem och hämta bilen och sen iväg till firande med nästa släkt.


Nu är jag trött... Skönt att vara helt ledig idag och ta det lugnt. I morgon drar verkligheten igång igen...

Frossa i räkmackor!

Café Liljenäs i Värmskog är välkända för sina goda och generösa räkmackor. Jag valde den lilla varianten, men lovar att den stora var ENORM. Ryktet var helt sant och räkmackorna var underbart goda! Kan verkligen rekommendera den som gillar räkor att ta en tur dit. Det är värt varenda kilometer dit.

Tänk att sitta ute i en värmande sol och äta smakrika färska räkor. Enda ljudet som hörs är när bryggorna nere vid sjön guppar till följd av en motorbåt som åkt förbi längre ut. Mmm.



Staketmålning på Hultsberg

Fint väder, då gäller det att passa på. Igår målade vi staketet hemma hos mamma och pappa. Även om vi alla började på olika ställen hamnade vi till slut på samma yta allihop...


RSS 2.0