Härlig skidåkning

Äntligen lite skidåkning! Solen stod högt på himlen hela dagen i Hovfjället, det var lagom med folk och perfekt preparerade backar. Kylan senaste tiden verkar ha skrämt bort folk från skidåkningen, men idag trotsade jag, brorsan och hans tjej den iskalla luften. Kanske inte ideella förutsättningar temperaturmässigt, men inget som en varm dusch kunde bota när jag kom hem.


Så himla skönt att ha skidbackar hyfsat nära stan, eftersom man inte alltid har tid att åka bort i flera dagar. Jag lärde mig att åka skidor i Hovfjället och det var kul att vara tillbaka, eftersom vi senaste åren endast åkt i Sunne när vi haft en dag över.

Stor cred till Therése som åkte slalom för andra gången i sitt liv. Jag förstod hur pappa kände sig när jag skulle lära mig åka, för jag skrek exakt samma instruktioner till Therése som pappa skrek till mig för många år sen: "våga släppa på lite fart", "kör", "ta ut svängarna ordentligt".

All heder åt pappa som hade en envis elev i mig. Tack för ditt otroliga tålamod med mig! Och grattis till Therése för mycket fin skidåkning idag. Kristian var som vanligt otroligt duktig på skidorna, men akta dig lillebror så du inte ramlar ordentligt när du försöker showa med dina piruetter...

Se fler bilder från skiddagen


Tårta med släkten

En fullspäckad helg började igår, lördag. Jag bjöd släkten på hederligt tårtkalas, först smörgåstårta och sen vanlig gräddtårta med noblesse, hallon och björnbär.

Jag är ganska nöjd med mig själv, eftersom jag gjort tårtan själv. PLUS bakat kakor. Oroväckande huslig om jag får säga det själv, men det kanske beror på åldern...


Egypten verkar vara populärt

Enligt artikel på vagabond.se är Egypten ett trendigt resmål som håller på att bli ett av de mest populära för oss nordbor som flyr kalla vintern.

"Egypten lockar alla dem som klassar Kanarieöarna som för överexploaterat, fult och trist."

Kunde inte sagt det bättre själv. Jag har sagt det förut...

Fina Vikky slutar

Ikväll ska vi ut och käka, dricka gott och tacka av en kanonkollega. Det är alltid tråkigt när någon får lämna skutan, men den här gången känns det lite speciellt eftersom jag var med och pushade för att hon skulle börja här för ett år sedan. Det har inte varit en tråkig stund sedan dess :).

Så ikväll blir lite bitterljuvt för oss alla. Men mat och öl på Pitcher’s med (direktcitat av Vikky) ”några av stans bästa kollegor” är aldrig fel. Och alla orsaker till denna typ av företeelser välkomnas. Härligt!


Här är vi på väg till Trysil med jobbet feb.-09


Tack för all uppvaktning!

Vill börja med att tacka så hemskt mycket för alla fina hälsningar på ett eller annat sätt idag. Det värmer :)

Födelsedagen har varit bra. En lagom lugn dag på jobbet, god och trevlig lunch på Blå tillsammans med Lina, givande arbetsmöte på eftermiddagen och en kanonskön kväll hemma hos föräldrarna. Mammas mat och bakverk är bland det godaste som finns. Och fina presenter fick jag också. Kabinväskan på bild var en välkomnande överraskning, men ack så välbehövlig. Min andra är totalt utsliten och jag är livrädd att handtaget ska flyga av varje gång jag använder den...

Presenten från sambon går inte heller av för hackor. En spadag för två, ridtur på islandshäst eller choklad- och vinprovning. Känner redan att det blir svårt att välja. Men vad vi än gör blir det kanon, vi gör ju något tillsammans. Mysigt!


Födelsedagshälsningar haglar in...

... från nära och kära...


Inför i morgon

Välkommen för tidig trettioårskris eller? Nej, skulle jag nog inte säga att jag har. Inte än i alla fall. Ålder har liksom aldrig varit något jag haft noja över så varför börja nu? Vi får väl se om jag säger samma sak om ett år när jag ramlar över 30-strecket…

Men än så länge är det lugnt! Ser fram emot mammas goda tårta i morgon, fryst dajmtårta. Yummie. Min mamma är världsbäst på tårtor, så succén är ett faktum redan innan första tuggan är tagen.


Rensa undan kläder!

Äntligen har jag lyckats få lite tid att rensa garderoben. Igår gjorde jag ett rejält svep och hade till slut hela dubbelsängen belamrad med klädhögar. Jisses! Nyttig upplevelse, för jag insåg att min garderob är översvämmad av linnen och har ett stort hål när det gäller t-shirts.

Nu åker kassen med kasserade kläder upp på vinden i väntan på min sortering, vad ska gå till insamling och vad ska kastas. En sak i taget. Viktigast var ju ändå att få undan allt jag inte använder i garderoben så jag vet vad jag behöver investera i framöver :)

Det här med sprutor...

Nu är jag besprutad än en gång. Senast var det mot svininfluensan och jisses vad ont det gjorde att få en spruta rakt in i muskeln. Denna jag tog idag känns ingenting. Gjorde inte det förra året i alla fall när jag tog den för att åka till Kap Verde. Dos nummer 2 är i kroppen och hejdå sprutan. Nu har jag fått mina doser av denna så det räcker resten av livet. Härligt!

Lite komiskt faktiskt. Innan förra årets två sprutor pga utlandsresa hade jag inte tagit spruta sen stelkrampssprutan i mellanstadiet. På ett år har jag tagit igen detta genom att sammanlagt ta fyra sprutor. Verkligen dagens ironi...


Fredagsskoj


Ljuva stavgång

Jag hade en sån himla skön kväll igår. När jag kom hem från jobbet drog vi igång med matlagningen och käkade kvällsmat. Sedan dammade Johan medan jag tog hand om dammsugningen. Hur smidigt och snabbt gjort som helst! Det passar oss perfekt, eftersom vi båda tycker städning är bland det värsta som finns...

Kvällen avslutades med en underbar stavgångstur med Ulrika. Skönt att bli av med en massa spänningar i nacke och rygg. Tack vare snötäckta cykelvägar och modd gick det verkligen att ta i hur mycket som helst med stavarna, vilket min trötta nacke tackar mig för.

Tjejmiddag hos mig

Åter dags att testa nytt recept. Ledtrådar jag gett till en minst sagt nyfiken Anna tidigare under dagen: potatis, vitlök och choklad. Spännande blandning... Jag hade nämligen fått för mig att jag skulle testa moussaka med varianten potatis istället för traditionell aubergine. Hur gott som helst!

Även efterrätten gick i "mouss"-tecken. Ekströms Chokladmousse med latte macchiato. Det enda "mouss" som saknades skulle väl i så fall vara mousserande vin...


Hur svårt kan det vara att ta ansvar?

Jag har ibland svårt att be om hjälp. Men att ta eget ansvar är jag, och har alltid varit, noggrann med. Och jag förväntar mig samma sak av andra. MEN...

Alla är tydligen inte på samma nivå. Det är ibland lite väl enkelt att påbörja något och sedan bara lämna ifrån sig det halvfärdigt. Utan att berätta att det är halvfärdigt. Sånt kommer alltid tillbaka och bli surt efteråt. Men då kan man ju lämpa av det på någon annan igen att lösa det... I de flesta fall är denna "någon" numera jag. Drygt.

Ont i knät

Var ute och tränade igår. Kändes hur bra som helst. Kom hem och värmde en "varma koppen"-gulasch. Då kom smärtan. Jag kunde knapp stödja på benet! Och bästa av allt, jag vet inte vad jag gjort...

Det blev högläge med benet resten av kvällen och nu väntar rehab (=vila) för till helgen ska jag och brorsan åka skidor och det kan bli LIIITTEE problematiskt med ett knasigt knä. Eller som jag ser det: det blir lite mer sport över det hela då ;)

En vanlig tisdag på jobbet

Kom in strax efter åtta på kontoret i morse. Tog bakvägen, eftersom jag för ovanlighetens skull har bil till jobbet idag. Halkade mig fram till dörren, låste upp och kom in i värmen. Lämnade över kassen med beställda kläder till Anna och gick bort till mitt välstädade (NOT!) skrivbord.

 

Gick igenom mailhögen och hämtade sen en kopp te, mest för att värma händerna. Vid kvart i nio sållade jag mig till mängden av frukostnjutare. Kompletterade min tidigare miniskål med yoghurt och müsli med grov smörgås och te. Mums.

 

Resten av förmiddagen ägnades åt ett mycket givande kundmöte, vilket efterföljdes av en kanonmysig lunch på Vero tillsammans med en kompis och kollega.

 

Under eftermiddagen har jag sedan fixat och trixat en hel del med fakturering, projektledning och grafiskt arbete med Twos webbplats.

 

Tänk vad en dag på jobbet går fort ibland. Och tänk om alla gick lika fort... Nu är det snart dags för hemfärd!


Veckan som gick

Måndag-torsdag: Hemma magsjuk
Fredag: Tillbaka på jobbet
Lördag: Ikea och Bergvik, middag hos brorsan med sambo
Söndag: Träningsrunda med Ulrika, pyssel hemma


Sammanfattning: Lugn vecka med ofrivillig viktminskning och extremt tråkig mat, vilket dock togs igen på helgens nachos. Fick än en gång konstaterat att Ikea en lördag är lika med livsfarligt och idiotiskt. Skrikande ungar och extremt långa köer...


Värmefläkt i sovrummet

Nog för att det är svinkallt ute, men ärligt... I vårt sovrum är det aldrig varmare än 18 grader längre. Att fönstren saknade ordentlig isolering märkte vi redan förra vintern, men jag tycker att det bara blir värre och värre. Därför fick jag låna en värmefläkt av pappa när jag var hemma en sväng idag. Snällt, men det ska egentligen inte behövas i hyreslägenhet.

Vi lever idag med:
- gammal och icke förslutbar anordning för ventilation direkt under fönsterskivan, vilket varannan dag skapar kondens och is (!)
- extremt drag från fönstren
- dålig värme på elementet (förmodligen pga åldrig årgång och slitage)

Nu har jag däremot drygt 20 grader, för fläkten har gått för fullt sedan jag kom hem i eftermiddags ;). Men ärligt, ska det få vara såhär???


Grått är flott!

Är inte grå en av världens bästa färger att kombinera alla typer av färger med? Samtidigt som det inte är lika tråkigt som att alltid köra med "säkra kortet svart". Det är i alla fall min mening. Grått är urtjusigt och flott. Och det finns massor på ONLYs webbshop.


Värmande på kallt kontor

Det är inte bara ute det är kallt. Trots dryga 20 grader enligt termometern är det iskallt på kontoret. Därför... torgvantar jag fick i födelsedagspresent förra året från mina kära kompisar i Bergen.


Tummen upp för Sherlock Holmes

Klassisk personlighet, underbara London, vältränade bara överkroppar och hysteriskt cynisk humor. Filmen Sherlock Holmes med Robert Donwney Jr och Jude Law som Sherlock och Watson är verkligen en riktig höjdare. Kanonbra filmatiserat, den ena twisten och vändningen efter den andra samt helt rätt val av huvudrollsinnehavare. Rekommenderar den!

Jag satt i drygt två timmar och bara njöt. Och bäst av allt: det kanske kommer en till!


Sommarkläder!

När kylan biter som mest i kinderna kan jag inte låta bli att drömma mig bort till varmare temperatur och min kommande semester till Egypten i februari. Ser att klädsajterna börjat få in vår- och sommarkollektionerna. Nice. Satte därför snabbt ihop ett par olika outfits för min kommande semester. Me like!



Naturgodis rules!

Min senaste dille är naturgodis. Efter julens sötsaker; choklad, knäck, kakor och allt annat gott. Det tar till slut ut sin rätt och därför är inte fullt så söta och färgglada naturgodiset ett brejk i vardagen. Yummie! Kan varmt rekommendera paranöten med vit choklad över.

Inne på Exotic Snacks webbplats får man verkligen ett mervärde och massor av intressant information om bland annat nötter och deras verkan. Visste du förresten att även nötallergiker kan äta cashewnötter? Jo, så är det. Cashewnöten är egentligen ett frö så även nötallergiker kan äta den. Man lär sig nåt nytt varje dag...


Blir lite nostalgisk

I början av varje år blir jag alltid lite nostalgisk. Nu när vi precis påbörjat ett nytt årtionde kan jag inte låta bli att vända blicken tillbaka tio år.

För tio år sedan...
- åkte jag och en kompis till ett regnigt Cypern över påsk för att lägga grund till snygg bränna inför studenten 
- tog jag studenten
- bodde jag i Brighton hela hösten och tog Cambridgeexamen i engelska
- var jag vegetarian under min höst i England
- fyllde jag 19 år

Tänk vad tiden går. 2009 var ett arbetsamt år och innehöll både glada och jobbiga stunder. Man lär så länge man lever antar jag. Nu ser jag positivt fram emot vad 2010 har att erbjuda :)

Gott nytt år!

Det blev ett riktigt trevligt slut på 2009 med nyårsfest i Norrköping. Inte ens en vattenläcka kunde stoppa oss och kvällen blev verkligen kanon.

Tusen tack till våra värdinnor Lotta och Louise!


RSS 2.0